NETWORK

Putinov udar na BiH krenuo je 2017. godine ubacivanjem ilegalnih migranata

Podsjećanje na tekst iz 2017. godine koji dokazuje da je ruski diktator Putin od početka dirigovao migrantskom invazijom na Evropu, pa i tako što je preko srpskih službi naseljavao ilegalne migrante na granice NATO saveza, prema Hrvatskoj, a uz pomoć korumpirane Islamske zajednice u BiH koja je Bošnjacima lagala da su ta ilegalna lice bošnjačka “braća u vjeri”. Držane su hutbe u džamijama, pune laži i obmane, u kojima se poručivalo da ilegalni migranti “bježe od rata” (a ostavljaju žene i djecu?) i da dijele muhadžirsku sudbinu Bođšnjaka. Nema rata u Maroku, Alžiru, Pakistanum odakle dolaze ova lica! Reis Kavazović je čak rekao da ga ta lica podsjećaju na bošnjačke žrtve, sve kako bi razvio sentiment kod Bošnjaka da u ime vjere primaju te ljude sakrivenog identiteta, koji krše zakone Bosne i Hercegovine, i umnogome vrše provalne krađe i nasilje nad građanima BiH.
Danas kada je buknula ruska genocidna agresija na Ukrajinu, možda će nam biti jasni strateški cilj Moskve da na granicama sa NATO savezom, prema Hrvatskoj, uspostavi svoje spavače. Možda će nam jasnija biti upozorenja portala Antimigrant, odakle su postavljana pitanja o sudjelovanju državnih (srpskih) organa u Graničnoj službi u propuštanju ilegalnih migranata, potom, o sudjelovanju organizacija sa sjedištem u Beogradu u naseljavanju ilegalnih migranata na područja sa bošnjačkom većinom, napose, pitanja o korupciji u medijima i državnim organima, odakle je vođena kampanja satanizacije glasova legalizma, u ime zaštite trgovaca ljudima koji su, moguće, radili za interese Putinovog ekspanzionizma na Zapadnom Balkanu. Možda će nam biti jasniji i montirani proces koji je pokrenut protiv Fatmira Alispahića zbog zalaganja za legalizam i sigurnost građana.
Informacija da će “lica za Bliskog istoka”, zapravo ilegalni migranti, a možda i bivši sirijski ratnici, ratovati za Putina, a protiv Ukrajine – možda nam otvori korumpirane ili naivne oči.

U nastavku tekst iz Jutranjeg lista, iz 2017. godine.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/udar-na-europu-kako-putin-uz-pomoc-libijskog-lidera-haftara-upravlja-valom-migracija-i-raspiruje-krizu-u-cijeloj-uniji-5614007