AKTUELNO

Pritvor Pakistancima koji su varali i zlostavljali ilegalne migrante

Sud u Tuzli u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je odredio pritvor trojici Pakistanaca koji su uhićeni potkraj rujna zbog brutalnog slučaja nasilja povezanog s ilegalnom trgovinom ljudima.

Kako je tijekom jutra potvrđeno iz sjedišta tužiteljstva Tuzlanske županije, dvojica 30-godišnjaka i jedan 27-godišnjak ostat će u pritvoru narednih mjesec dana zbog sumnji da su od dvojice državljana Nepala uzeli veći novčani iznos uz obećanje kako će ih iz BiH prebaciti u neku od država Europske unije.

Umjesto da to učine Pakistanci su Nepalce zarobili i fizički zlostavljali a jednog od njih sva trojica brutalno su silovala.

U dosadašnjoj istrazi utvrđeno je kako je su Pakistanci od Nepalaca uzeli najmanje 5500 eura a potom ih odveli u šumu u okolici Tuzle, tamo vezali za stabla te obojicu zastrašivali i zlostavljali.

“Zastrašivali su ih videosnimkama i fotografijama mučenja ljudi te su jednom Nepalcu, koji je i dalje bio vezan, stavili nož pod grlo i prisilili ga da s njima ima seksualni odnos. Nepalci su nakon izvjesnog vremena uspjeli pobjeći i prijaviti događaje policiji”, stoji u priopćenju tužiteljstva.

Policija je nakon kratkog vremena uspjela identificirati i uhititi počinitelje kojima će se sada suditi.
Izvor: Nacional.hr