NETWORK

Portal Voice osporava vijest o dokazanom silovanju u Banji Koviljači, pravdaju migrante svim sredstvima!

Ukoliko želite da vidite kako će izgledati budućnost, zamislite čizmu koja gazi čoveka – zauvek. Ovo su bile reči čuvenog Džordža Orvela u knjizi 1984, u kojoj govori o totalitarizmu, manipulacijama javnosti i autoritarnoj cenzuri.

Pravdanje migrantskog nasilja, očigledne lažne vesti koje plasira Komesarijat da migranti nisu napali ni jednu ženu u Srbiji, proglašavanje novih snimaka migranata koji ulaze u Srbiju za stare snimke pre perioda Korone, iako naša policija na njima nosi maske i migranti su ih postavili na svojim profilima, postali su deo reportaža velikih medija u proteklih mesec dana sa ciljem da se zataškaju problemi sa migrantima.

Komesarijat i političke nevladine organizacije mahom finansirane od strane Džordža Soroša, dobile su ulogu onih koji odlučuju šta je istina, a šta nije kao u najmračnijem periodu nacizma, kada je Jozef Gebels bio glavni autoritet za to šta je lažna vest i kada je cenzurisao medije za koje je tvrdio da manipulišu činjenicama.
Obskurni portal Voice, koji nije poznat po svojoj čitanosti već po skandalima, lažnim vestima i objavljivanju informacija o napadima na migrante koji ne mogu da se provere već su svedoci „anonimni izvori“, napao je grupu građana i aktivista koji se protiv migrantskom nasilju i grupu nezavisnih portala.

Naime esktremno levičarski portal odlučio je da napadne grupu za izvrtanje činjenica i demantuje apsolutno istinite informacije koje se mogu proveriti. Pored toga napravili su spisak nepodobnih medija na kome su se našli Dnevna Gazeta, Vestidana.rs, Srbin.info i Naša Borba zbog izveštavanjo o problemima koje migranti prave po Srbiji i Evropi, dok se po pitanju društvenih mreža na udaru našla grupa STOP naseljavanju migranata.

Najupadljivija je kritika vesti na portalu Vestidana.rs kojom se demantuje NEDAVNA IZJAVA Vladimira Cucića iz Komesarijata za migracije da migranti nisu napali ni jednu ženu u Srbiji.

Našem portalu dostavljena je vest jednog građanina Banje Koviljače u kojoj je policija potvrdila su migranti silovali turistkinju u tom mestu. Iako je jasno i nedvosmisleno naznačeno da smo preneli vest koja se nije desila tog dana i naveden je datum, a smisao vesti je da dokaže da Komesarijat širi lažne vesti, ipak kvazi-novinari portala Voice tvrde da se radi o manipulaciji činjenica jer onaj ko čita tekst neće znati da se nije desio danas zbog načina pisanja, iako je u tekstu nazanečen datum.

Mi verujemo da građani Srbije imaju dovoljno inteligencije da umeju da pročitaju datum vesti i da shvate kontekst, kao i da razumeju na šta mislimo kada naznačimo da smo preneli informacije o napadima iz prošlosti, te da im nije potreban Voice da im to ponovi ili da ih vređa da su nisko inteligentni i da ne umeju da čitaju.

Pored toga u bizarnom tekstu, levičarski portal tvrdi da je netačna informacija da 10.000 migranata ima nameru da ostane u Srbiji. Portal tvrdi da pismeno izražena namera da se dobije azil, ne znači da će migranti žele da ostanu Srbiji. Ipak sam azil zahteva da ostanete u zemlji koja vam je azil i dala. Dakle nemoguće je sa azilom Srbije živeti u Australiji, pa ostaje pitanje šta oni ustvari demantuju?

Možda NVO sektor i pro-migrantski mediji čitaju misli migranata, ali mi baratamo samo činjenicama, a cifru od 10.000 zahteva za prva dva meseca 2020 godine saopšteni su u EU info centru. Pored toga 35.000 ekonomskih migranata i azilanata je prošlo kroz Srbiju u istom periodu, što znači da neki žele azil u našoj zemlji, a neki ne žele tako da se ne radi o uobičajenoj proceduri i papirima koje popunjava svaki migrant koji prolazi u Srbiju, jer su se pojavile i takve lažne vesti na društvenim mrežama.

Autošovinistički govor mržnje više je nego prisutan unutar levice u Srbiji, on se ne kažnjava, a Voice je jedno od glasila radikalnih levičara koji su proteklih meseci o našim sugrađanima izveštavali u izrazito negativnom kontekstu koji se graniči sa predrasudama i diskriminacijom.

Postavljami i pitanje takozvanim fact-chekerima kao što su Raskrikavanje, Fakenews.rs, ali i portalu Voice, zbog čega nisu demantovali lažne vesti komesara Vladimira Cucića, da migranti nisu napali ni jednu ženu, jer su one izrečene na nacionalnoj frekvcenciji i njima su obmanuti milioni ljudi. Da li se možda nevedeni portali bore za iste ciljeve kao komesarijat, jer im je jedna od glavnih preokupacija odbrana migranata i osporavanje istinitih vesti?

Ono što zabrinjava su pozivi na cenzuru, idenitčni onim pozivima iz perioda uspona fašizma i nacizma kada su novinari progonjeni, a mediji zbranjivani.

Voice je svoje metode prepisao direktno iz udžbenika Josefa Gebelsa, samo su sada umesto Jevreja glavni „krivci“ za lažne vesti i dezinformacije, građani Srbije koji se bore protiv migrantskog nasilja.

Do sada u Srbiji niko nije zakonski kažnjen zbog pozivanja na cenzuru i kršenje elementarnog ljudskog prava na slobodu govora koje je garnatovano konvencijom UN i Ustavom Repbulike Srbije.

Srbiji su potrebni slobodni mediji i sloboda govora, a ne autoritarna ideologija političke korektnosti. Hvala našim čitaocima na podršci i nastavite da informišete prijatelje o lažnim vestima kojima se pravda migrantsko nasilje.

Naš sajt će nastaviti sa radom, kao i pre nećemo biti uplašeni pretnjama gašenjem, tužbama i pretnjama nasilje.