AKTUELNO

Pokušaj ubistva migranta u Velikoj Kladuši

Uhapšen 24- godišnji migrant iz Sirije koji je nožem nanio povrede migrantu iz Tunisa
Policija u Velikoj Kladuši privela je 24- godišnjeg migranta iz Sirije koji je osumnjičen za pokušaj ubistva, potvrđeno je iz MUP-a USK.

Pokušaj ubistva desio se jučer u poslijepodnevnim satima u Ulici Ive Marinkovića , a policiji se obratio migrant iz Tunisa koji je prijavio da ga je napao drugi migrant i da su mu nanesene teške povrede nožem u predjelu leđa.

Tunižaninu je prva pomoć pružena u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, nakon čega je upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću i, prema posljednjim informacijama, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Povrijeđeni migrant je dao opis napadača, tako da su ga pripadnici policije veoma brzo identificirali i uhapsili, te je podvrgnut kriminalističkoj obradi”, istakao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, a s ovim slučajem je upoznat i dežurni kantonalni tužilac.

Prema informacijama iz policije, u posljednjih nekoliko sedmica sve veći broj migranata pristiže na područje Unsko-sanskog kantona, a proporcionalno tome povećava se i broj krivičnih djela.

Izvor: Avaz.ba