NETWORK

Opsadno stanje uz granicu: Upucan krijumčar migranata dok je pokušao vozilom pregazit policajca!

Hrvatski policijski službenici su jučer oko 12.35 sati, tijekom pojačanog postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija, na području oko naselja Brič na granici sa Republikom Slovenijom uočili više osoba koji su se kretali u tri osobna vozila.
Kada je primijetio policijske službenike, jedan muškarac za kojeg je kasnije utvrđeno da se radi o 44-godišnjaku – krenuo je vozilom riječkih registracijskih oznaka izravno prema policijskom službeniku Policijske postaje Buje koji je upotrebio vatreno oružje. Tom prilikom je ozlijeđen 44-godišnjak kojeg je zrno pogodilo u donje ekstremitete.

Ozlijeđenom muškarcu je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć te je potom prevezen u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu. Prema prvim informacijama nije životno ugrožen.

Tijekom opisanog postupanja, policijski su službenici uspjeli zaustaviti druga dva vozila i zadržati njihove vozače, dok je dio osoba iz vozila za koje su sumnja da su nezakoniti migranti pobjegli te se za njima intenzivno traga.

Na mjestu događaja, u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Puli, provodi se očevid dok je Glavni direktor policije uputio Stručni tim radi prikupljanja svih obavijest o uporabi sredstava prisile.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 44-godišnjak ranije tog dana, 3. novembra, na području Poreča angažirao 53-godišnjaka i 31-godišnjaka da za novčanu naknadu prevezu osobe, za koje se sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku, do neposredne blizine državne granice kako bi mogle nezakonito prijeći na područje Republike Slovenije. Istog dana oko 12.35 sati na području oko naselja Brič, u blizini granične crte su ih u tom naumu spriječili policijski službenici koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija. Tijekom tog, ranije opisanog postupanja, dio osoba za koje se sumnja da su ih navedena trojica osumnjičenika krijumčarili, je pobjegao te se za njima intenzivno traga.

Tijekom opisanog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u vozilu 31-godišnjaka pronašli i 27,50 grama marihuane te su vozaču izdali prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Zbog sumnje da su krijumčarili migrante, policijski službenici su 4. studenoga u predvečernjim satima priveli 53-godišnjaka i 31-godišnjaka u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
Izvor: GP Maljevac