AKTUELNO

Na području Nove Gradiške spriječena dva slučaja krijumčarenja migranata

Na području Nove Gradiške spriječena su dva slučaja krijumčarenja stranih državljana, izvijestila je brodsko posavska policija u nedjelju.

Pojašnjavajući okolnosti događaja, izvijestili su kako su policajci na području Nove Gradiške zaustavili osobni automobil bosanskohercegovačke registracije i 27-godišnju vozačicu, državljanku Bosne i Hercegovine, koja je u automobilu prevozila više stranih državljana.

Također su zaustavili još jedno vozilo slavonskobrodske registracije kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin koji je također prevozio više stranih državljana. Kriminalističkim istraživanjem nad državljankom Bosne i Hercegovine i hrvatskim državljaninom utvrđeno je postojanje sumnje da iz koristoljublja prevoze strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima. Policajci su osumnjičenu 27-godišnjakinju i 42-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Izvor: vecernji.hr