AKTUELNO

MULABDIĆ O BROJU MIGRANATA NA LIPI: GORE JE TRENUTNO 2191 OSOBA

U zgradi Vlade Unsko-sanskog kantona, održana je redovna konferencija za novinare Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK-a.

Ispred Kriznog štaba, medijima se obratila direktorica Zavoda za javno zdravstvo dr. Zarina Mulabdić spec. epidemiolog.

Mulabdić je medije informisala o najnovijim dešavanjima u vezi epidemije COVID-19 u Unsko-sanskom kantonu, broju klastera, oporavljenim licima i aktivnim slučajevima.
Nakon toga, govorila je o broju migranata i uslovima u centru LIPA kod Bihaća.

S obzirom da je broj migranata kojeg je navela dr. Mulabdić duplo veći od kapaciteta Lipe, novinar USKinfo.ba pitao je da li se cifra odnosila samo na ovaj centar i dobio potvrdan odgovor.

Od drugih izvora, neslužbeno saznajemo kako je u centru trenutno 787 osoba plus 114 koji su danas prebačeni. Isti izvor navodi da je ukupni broj migranata koji su registrovani u centru 1469.

Radi se o tranzitnom kampu, u kojem se svakodnevno mijenja broj migranata, budući da svakodnevno veliki broj pristiže, ali isto tako i napušta kamp.

 

Video možete pogledati ovdje: http://www.uskinfo.ba/vijest/video-redovni-press-mulabdic-o-broju-migranata-na-lipi-gore-je-trenutno-2191-osoba/75810?fbclid=IwAR3fRHd4ky4a0PlkYukyFl3lDwITrC0_CLSitmgvNnZAtVZDPXijHt2R2S8

Izvor: USKinfo.ba