NETWORK

Migranti preko Save ušli u Republiku Hrvatsku

BRODSKO-POSAVSKA policija je na autocesti A3 uhvatila državljanina Rumunjske (41) zbog krijumčarenja sedam ilegalnih migranata, koji su prethodno prešli rijeku Savu i nezakonito ušli u Hrvatsku, priopćeno je danas. Službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer, 2. listopada, na A3 zaustavili kombi rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Rumunjske.

Rumunj predan pritvorskom nadzorniku

U unutrašnjosti vozila bilo je sedam soba koje su prethodno gumenim čamcem prešle rijeku Savu i nezakonito ušle u Hrvatsku, navodi se u priopćenju PU. Kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjim Rumunjem utvrđeno je da je po prethodnom dogovoru preuzeo strane državljane u kombi vozilo te ih za dogovoreni novčani iznos namjeravao prevesti do njihovog željenog odredišta.

Policija je osumnjičenog Rumunja uz kaznenu prijavu za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predala pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske. Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Izvor: Index.hr