AKTUELNO

Migranti podmetnuli požar nezadovoljni zbog premještanja u Miral

Evidentirali smo dva požara u tim napuštenim objektima u naseljima Polje i Glinica, što je vjerovatno posljedica njihove ljutnje zbog našeg postupka, rekao Kljajić
Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić potvrdio je kako se pretpostavlja da su migranti odgovorni za podmetanje jučerašnjih požara u napuštenim objektima na području općine Velika Kladuša.

– Još ne možemo sa sigurnošću tvrditi ko je podmetnuo požare u dva napuštena objekta u Velikoj Kladuši, međutim, dosadašnje istražne radnje dozvoljavaju pretpostavku da je riječ o migrantima koji su tu već boravili neko vrijeme – kazao je ministar Kljajić.

Razlog podmetanja požara je vjerovatno negodovanje zbog policijske akcije premještanja u prihvatni centar Miral.

– Policijski službenici su premjestili određeni broj migranata iz napuštenih objekata u privremeni prihvatni centar Miral. Nakon toga smo evidentirali dva požara u tim napuštenim objektima u naseljima Polje i Glinica, što je vjerovatno posljedica njihove ljutnje zbog našeg postupka. Najvažnije je da nije bilo povrijeđenih u ovim incidentima – dodao je Kljajić i naglasio kako se istražne radnje nastavljaju.

Izvor: Avaz.ba