NETWORK

Migranti naseljeni u Belu Palanku, u Obrenovcu osvanula gomila šatora!

Migrantski centar u Divljani kraj Bele Palanke je napunjen migrantima. Prema rečima koordinatora Komesarijata za migracije Srbije Slobodan Savovića u Prihvatnom centru u Divljani od juče su 284 migranta.
Broj migranata premašuje naše smeštajne kapacitete, posebno na severu zemlje koji su preopterećeni. Zato je ovaj centar u Divljani ponovo aktivan a u njemu su migranti koji su do sada bili u Kikindi.

-U ovom Centru će ovih dana biti angažovana i medicinska ekipa. Imamo odličnu saradnju sa Domom zdravlja u Beloj Palanci s kojim smo stalno u kontaktu- kaže za TV Pirot Savović.

Prema njegovim rečima, Vojska čuva i ovaj kao i sve prihvatne centre u Srbiji. U Prihvatnom centru “4. kilometar“ kraj Pirota trenutno su smeštena 193 migranta.

– U Centar “4. kilometar“ ne primamo više migrante. Ne dozvoljavamo da napuštaju Centar, osim po lekove, ako im stigne novac ili da odu u neke sitne nabavke. Primenjujemo preventivne mere i ne želimo da bude bilo kakvih problema. Poštujemo odluku o vanrednom stanju u zemlji- kaže Savović.

U Pirotskom okrugu centar za prihvat migranata je i u Dimitrovgradu i on je trenutno u stanju mirovanja.

OBRENOVAC PROŠIRUJE KAPACITETE

Kasarana u Obrenovcu očito nije dovoljno velika da primi sve migrante koji su došli u našu zemlju, pa su tako nedavno dodatno prošireni kapaciteti.

Izvor: Nove vesti