AKTUELNO Nekategorisano

Migranti napali i opljačkali dvije djevojke na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u noći s četvrtka na petak (31. juli) u 01:20 sati dva migranta su uz prijetnju nožem opljačkali jednu osobu.
Kako su iz MUP-a KS naveli opljačkana je osoba inicijala A.K. iz Sarajeva. Rečeno je da je počinjeno krivično djelo Razbojništvo.

“Tom prilikom je otuđen novčanik s ličnim dokumentima i određenom količinom novca. O navedenom je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Naime, na društvenim mrežama se šire informacije da su tu noć napadnute dvije djevojke.

Isto je potvrđeno i redakciji portala Klix.ba kojoj se javio jedan građanin i naveo da su navodi istiniti jer lično poznaje navedene djevojke.

“Jedna od napadnutih djevojaka čak i radi za organizaciju koja pomaže migrantima da imaju osnovne potrepštine poput hrane, vode i higijenskih proizvoda. Jedna djevojka je ‘zaradila’ rez na vratu jer je upotrijebio nož kojim joj je iscijepao i odječu”, kazao nam je građanin koji se javio našoj redakciji.

Dodao je da su migranti, nakon što su opljačkali jednu od djevojaka pobjegli u pravcu Kovačića.

“Od tada im se gubi svaki trag, a djevojkama je tu noć pomoć pružio momak koji se vozio biciklom. Otuđena je torba i u njoj lični dokumenti i novac. Shodno navedenim događajima, djevojke su preživjele neviđen teror i plaše se izaći vani”, kazao je.

Bitno je istaći da ovo nije prvi slučaj da se ovakve vrste napada dešavaju na Vilsonovom šetalištu pogotovo u noćnim satima kada je njegov veliki dio pod potpunim mrakom, samim time nepregledan i nesiguran.
Izvor: Klix