NETWORK

Migranti namjerno kašljali na penzionerku, desničar izašao iz auta i potukao se

Britanski anti-migracioni aktivista i novinar Tomi Robinson fizički se obračunao sa grupom migranata koji su maltretirali stariju ženu tako što su u sred pandemije Korone kašljali na nju.
Tomi Robinson je iz automobila video grupu mladih migranata kako pljuju i kašlju na ženu u pokušaju da je ili uplaše, ili da joj prenesu smrtonosni Korona virus.

Prema snimku koju je postavio TR News, Tomi Robinson je vozio auto sa decom, kada je zastao ispred grupe nasilnika koji su pljuvali na penzionerku. Migranti su Engleza instiktivno nazvali rasistom i počeli da nasrću na njega. Jedan ja počeo i da ga psuje pred detetom.

Zatim je grupa od njih troje počela da mu udara auto. Robinson je izašao da bi zaštitio svoje vozilo, a zatim je u tuči zadobio je lakše telesne povrede, kao i starija žena.

Policija je Robinsona okrivila za nered, iako je grupa migranata ta koja je napravila incident. Policajci su ga kritikovali jer je pojurio za njma, na šta ih je Tomi Robinson upitao, da li je trebalo da pusti da pljuju ženu u lice i da ih pusti da prođu nekažnjeno.

„Ja nisam kukavica – Ja neću samo da stojim i da ih pustim da zlostavljaju stariju ženu“ rekao je aktivista i novinar policiji.

Kako je TR News objavio jedan od migranata je došao u Englesku iz Gambije, zemlje u kojoj nema rata, a u trenutku napada je bio na kauciji zbog napada nožem.

Pročitajte još:
ORBAN REKAO ZABRANJENU ISTINU O EVROPSKOJ UNIJI: Vi nam odmažete u borbi sa Koronom!
(VIDEO) Migranti prave nerede širom Evrope, tvrde da su Belci izmislili Koronu protiv migranata…
(VIDEO) Lečite Srbe, umesto što doseljavate migrante: Kovin pod opsadom, stigle i narodne patrole!

Policija trenutno istražuje incident u Paynes Parku, a u saopštenju upadljivo krive Robinsona da je bio okidač za incident, iako je problem nastao pre njegovog dolaska.

„Stariji par je šetao parkom, kada su im prišla trojica ljudi, koji su im navodno kašljali u lice. Problem je nastao kada se prolaznik umešao, Žena stara 70 godina je nakon toga zadobila modrice. Trojica muškaraca su stari 16, 18 i 19 godina, a uhapšeni su kako bi dali izjave povodom incidenta“ stoji u saopštenju policije.
Nakon incidenta iako je Robinson više nego poznat javnosti u toj zemlji jer je pre brisanja sa Fejsbuka i Jutjuba imao milione pratilaca, BBC, Metro, The Sun su u svom izveštaju odbili da napišu njegovo ime već su rekli da je tokom napada intervenisao „prolaznik“. BBC je preko svog programa Panorama aktivno učestvovao u kampanji kojom su zahtevali da se Robinson zabrani na društvenim mrežama.

Fejsbuk je takođe uveo pravilo da sve vesti o Robinsonu moraju da budu u izrazito kritičkom kontekstu ukoliko korisnice ne žele da budu kažnjeni od strane te firme.

Izvor: Vesti dana