AKTUELNO

Migranti DIVLJAJU po selima, niko im NE MOŽE NIŠTA

Migranti koji žele da se dokopaju zapadnih zemalja konstantno uništavaju i pljačkaju imovinu stanovnika pljevaljskih pograničnih sela koja gravitiraju prema BiH odnosno Republici Srpskoj.
Iako je ovaj problem prisutan odavno, provale kuća su postale sve češće i stanovnici ne znaju kako da se izbore sa tim. Dušku Mirkoviću iz sela Metaljka, čija se kuća nalazi na samoj granici sa Bosnom, već deseti put migranti su provalili u kuću i pokrali stvari.

– Konstantno sam obaveštavao nadležne, policiju i javnost, ali sve se vrti ukrug i ništa, ni počinilaca, a što je najgore ni volje niti htenja da se otkriju – ogorčen je penzionisani policijski inspektor Duško Mirković, koji živi u Baru, a u rodno selo redovno dolazi da održava imanje.

Prema rečima Mirkovića migrante je neko pre tri dana dovezao u selo Buriće, a onda su oni peške nastavili prema selu Metaljka i dalje prema granici i Opštini Čajniče koja se nalazi u Republici Srpskoj.

– Oni su usred bela dana otišli do moje kuće i sa šrafcigerima i pajserima odvalili ulazna vrata. Prethodno su polomili prozor na podrumu. Odvalili su dva katanca sa rezama, najverovatnije udarcima nogom u vrata, i treću bravu i ušli u hodnik. Zatim su odvalili brave na vratima i ušli u dve sobe i izvršili premetačinu. Šta su sve odneli zasad je nepoznato – kazao je Mirković.

Mirković ističe da nadležni kažu da nema elemenata krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti. Već da je reč o oštećenju tuđe stvari i da ga upućuju da privatno goni N.N. lice, migranta kome ni policija ne može da utvrdi identitet.

Izvor: SD