AKTUELNO

Koiko je ovakvih terorista ušlo u BiH, pod sponzorstvom Islamske zajednice?

Teroristi sa francuske potjernice uhapšeni u Subotici: Snajperista Hamza i oficir Hasani

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane

Pripadnici Radne grupe MUP-a Srbije za sprječavanje iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi na području Subotice uhapsili su danas Abdul Basir Hasanija zvani Kapetan, oficira afganistanske vojske i snajperista Mer Hamza, komandir jedinice Bardi 313 jedinice u Afganistanu, po čemu je i kamp i dobio ime.

Za njima je raspisana potjernica Francuske. Na području Radanovačke šume pronađeno je 109 migranata, od kojih je 25 sigurnosnih interestanih lica, protiv kojih će biti preuzeti mjere u skladu sa zakonom. Među pronađenim migrantima, otkriveni su, kako smo naveli, dva lica koja potražuju svjetske policije zbog više različitih krivičnih djela, piše Telegraf.rs.

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane. Iregularni migranti, koji nisu sigurnosno interesantni bit će prebačeni u prihvatne centre.

Pripadnici iste Radne grupe sproveli su i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gdje su pronašli migrante koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnika Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/797247/ovo-su-teroristi-sa-francuske-potjernice-uhapseni-u-subotici-snajperista-hamza-i-oficir-hasani