BIZNIS INKLUZIJE

Ko obiježava Dan policije u državi kroz koju je prošlo 100.000 ilegalnih migranata koji napadaju čak i policiju?

Smiješna konstatacija kad se zna za 100 000 migranata koji su prošli kroz našu državu, bez dokumenata, ubijaju, siluju, pljačkaju, opijaju se, drogiraju, igraju kladionicu, prose, vrše nuždu na otvorenom, gađaju istu policiju. Ne osjećamo nikakvu sigurnost. DAN MIGRANATA!

 

Sarajevom su danas prodefilovali pripadnici Federalne uprave policije (FUP) i time su obilježili Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Defile se kretao od Policijske akademije Vraca do centra grada, a potom je okončan u naselju Dolac Malta. Dio defilea bila su oklopna i druga vozila FUP-a, kao i policijski helikopter.

Gradom su se tako provozali pripadnici Sektora uniformisane policije, Specijalne policijske jedinice zajedno s psima, pripadnici Sektora za podršku i drugi timovi Federalne uprave policije.

Inspektor FUP-a Nermin Šehović je kazao da se trude biti korektor stanja, ali da situacija nije toliko loša, odnosno da “možemo biti zadovoljni stanjem sigurnosti”.

Kako su ranije saopćili iz FUP-a, na ovaj način žele javnosti predstaviti dio svojih snaga koje se koriste za održavanje sigurnosti. Znatiželjni prolaznici su iskoristili ovu priliku da fotografišu defile i pozdrave pripadnike FUP-a.

“Ovo je izuzetno važan dan u kojem ćemo po ko zna koji put pokazati naše zajedništvo, jer je temeljna svrha postojanja FUP-a upravo zaštita i sigurnost svakog građanina u Bosni i Hercegovini”, poručili su iz ove policijske agencije.

Povodom Dana policije u FBiH bit će priređena i svečanost.

Izvor: Klix