KOMENTAR

IZ REPUBLIKE TURSKE PREMA EVROPI KRENUO VELIKI MIGRANTSKI TALAS

Obistinile su se najcrnje moguće slutnje – da će Turski predsjednik Erdogan, u ”pogodnom” trenutku za Tursku, iz prihvatnih centara na njenom tlu pustiti na stotine hiljada migranata da krenu prema Evropi.

Na portalu Antimigrant smo još 2019. godine  nagovještavali takav rasplet događaja kada smo upozoravali da će Erdogan milione migranata iskoristi kao strateško ”oružje”, koje će mu prevashodno služiti za trgovinu sa Evropskom unijom. Erdogan je od EU tražio milione eura kako bi  finansijski pomogli smještaj miliona migranata kao i neke benificije za turski narod.

Naime, Turska se do guše uvalila u Sirijski rat i samo je pitanje vremena kada će se njene trupe direktno sukobiti sa Ruskom vojskom, sa svojim dojučerašnjim saveznicima, barem kada je Sirija uz pitanju. Prije nekoliko dana u napadu na jedinice Turske vojske samo u jednom danu poginula su 33 vojnika.

Erdogan je nakon tog događaja već po običaju najavio osvetu. Turska vojska je dronovima uništila na desetine tenkova i drugih dalekometnih oružja Asadove vojske.

Postavlja se pitanje, šta će se desiti sada kada u Evropu nagrnu stotine hiljada migranata (već je 28 hiljada migranata prešlo Tursku granicu i krenulo prema Evropi) i to baš u trenutku kada su svi zaopkupljeni koronavirusom koji je već usmrtio oko tri hiljade ljudi širom svijeta?

Šta će desiti ako se ispostavi da među tolikim migrantima ima i onih koji su zaraženi Korona virusom? Katastrofa u najavi.

S.O.