KOMENTAR

OČEKUJE LI NAS STVARANJE MEGA KAMPOVA ZA ILEGALNE MIGRANTE U VRIJEME KORONE?

Očigledno je da SDA igra na kartu vanrednog stanja s namjerom da suspenduje rad Parlamenta FBiH pod izgovorom smanjenja širenja epidemije koronavirusa kako bi se dale poluge u ruke Fadilu Novaliću da ima izvršnu i zakonodavnu vlast u svojim rukama.

U okolnostima koje su pred nama, lokalna vlast neće imati nikakve ingerencije da se usprotivi i Fadil Novalić će ispuniti svoj najavljeni plan da postavi megakampove za migrante u bošnjačkim kantonima FBiH, prvenstveno u Tuzli, Sarajevu i Bihaću, a sve pod izgovorom sprečavanja i prevencije širenja koronavirusa među migrantskom populacijom.

Navedene aktivnosti izmještaja migranata bi se provodile u vrijeme trajanja policijskog sata, tako da bi građani bili u kućama i nesvjesni situacije i događaja oko sebe.

U te svrhe SDA je angažovala svog podobnog reisa Kavazovića koji je u petak 20. marta u svojoj kriminalnoj hutbi, prenošenoj na SDA medijskom servisu Hayat TV, krenuo sa operacijom anesteziranja bošnjačkog naroda rekavši da sve strahove našeg vremena koje moramo nadići s vjerom u Boga su strah od čovjeka koji migrira i bolesti koja se širi.

Mirza Bajić