KOMENTAR

Islamska zajednica šutnjom podržava migrantske zločine nad Bošnjacima

S kojim pravom Islamska zajednica ne osuđuje migrantsko ubistvo Jasmina Berovića u Sarajevu, ako je sebi dala za pravo da gotovo tri godine, svakodnevno, zbrinjava i hrani migrantske bandite, i još da aktivno hutbama i na druge način obmanjuje bošnjački narod, nagovarajući ga na lažnu “vjersku obavezu” pomaganja lažnim “muhadžirima”, a zapravo hordama terorista, ubica, kriminalaca, narkomana i alkoholičara iz islamskih zemalja?!!

Zar 24 sahata nisu dosta da se tzv. “reis” Kavazović spametuje i pošalje riječi osude zbog migrantskog ubistva nedužnog Bošnjaka? Znao je tzv. “reis” Kavazović oglašavati se oko bezveznih tema, od Francuske do Crne Gore, ali baš zato što je bajramskim hutbama i na druge način podržavao migrantske bandite, trebao bi imati moralnu obavezu da osudi ubistvo jednog Bošnjaka od strane migrantskih kriminalaca.

Niko nema takvu obavezu, niko nije tako prozvan, poput korumpirane i u kriminalu zatočene Islamske zajednice, da pokuša sa sebe sprati historijsku odgovornost za nasilje koje migrantske bande čine nad bošnjačkim narodom. Davno je bilo kasno, a ovo je posljednja slamka nade da bi Islamska zajednica i tzv. “reis” Kavazović mogli sa sebe sprati saučesništvo u zločinu nad Bošnjacima. Islamska zajednice te zločince hrani u Merhametovim Narodnim kuhinjama, tim N.N. licima bez identiteta, ubijenim u pijanskim tučama, klanja dženaze, kao da su šehidi…

Ova 24 sata u kojima šuti Islamska zajednica, u kojima se ne oglašava tzv. “reis” Kavazović, najdirektniji su znak sponzorstva nad migrantskim ubicama i teroristima, koje sada štite šutnjom, dakle odobravanjem, svjesni da su historijski odgovorni nad ovim zločinom prema Bošnjacima. Toliko je dokaza, toliko argumenata, toliko fotografija i tekstova – da više ne postoji šansa da Islamska zajednica sebe opere pred historijom – da je u jednom periodu bila saučesnik promigrantske mafije, da je obmanjivala Bošnjake, da je sponzorirala ISIL-ovce, teroriste i ubice, da je odšutjela na migrantski teror nad Bošnjacima.

Samo ostavka tzv. “reisa” Kavazovića”, samo odlazak te kriminalne i izdajničke strukture iz vrha Islamske zajednica, može sačuvati Islamsku zajednicu od totalnog potopa. Ova šutnja o ubistvu Jasmina Berovića, to nemanje spremnosti da se osudi jedan zločin – od strane onih koje hrani i štiti Islamska zajednica – dokaz je moralnog i patriotskog dna na koje je survana i Islamska zajednica i institucija Reisu-l-uleme koju nezasluženo, i lažno, obavlja izvjesni H.Kavazović.

Posljednja vijest: https://www.islamskazajednica.ba/index.php/aktivnosti-reisu-l-uleme/29500-telegram-saucesca-reisu-l-uleme-povodom-smrti-bivseg-vrhovnog-rabina-uk-i-commonwealtha-rabina-lorda-jonathana-sacksa