KOMENTAR

Islamska zajednica i SDA stavljaju Bošnjacima metu na čelo

Islamska zajednica i SDA ponovo stavljaju Bošnjacima metu na čelo – kao i 1993. godine, kada su dopustile uvoz mudžahedina u Armiju RBiH, a čime je građanska i državotvorna platforma svedena na muslimanske atribute, i čime su konačno potvrđene teze neprijateljske propagande da Bošnjaci grade islamsku državu u kojoj Srbi i Hrvati ne žele živjeti. Ta glupost kojom se vjera manjine bh. građana i jednog djela Bošnjaka, siledžijski stavlja iznad patriotizma, iznad države svih građana, iznad nacionalnog bića svih Bošnjaka – opstala je do danas kao jedan od stalnih autogolova bošnjačke političke i vjerske zbilje. I danas postoji ogroman broj Bošnjaka koji ne razumiju da je državno i etničko šire od vjerskog, samim tim što nisu svi građani BiH muslimani, niti su svi Bošnjaci praktičari, pa je suludo nametati vjeru, a ne državu, kao političku platformu i okvir opstanka.

Vjerski folovi i patriotski autogolovi
Upravo zahvaljujući toj tupavosti bošnjačke politike i Islamske zajednice iz vremena genocidne agresije, dat je nepotreban legitimitet velikosrpskim i velikohrvatskim secesionističkim platformama, dok su Bošnjaci zapali u ćorsokak zabunluka, u kome i danas tumaraju. Otud se kao realne nameću pretpostavke da su neprijatelji BiH imali svoje plaćenike u bošnjačkim strukturama, koji su ubacivali autogolove baš po mjeri srpsko-hrvatskih propagandnih potreba. Štete su nenadoknadive, pogotovo što danas imamo katastrofalan odgojni rezultat: ili imate mlade Bošnjake koje ne zanimaju ni vjera, ni država, ili imate mlade Bošnjake koji misle da je vjersko iznad patriotskog. Institucionalne bošnjačke strukture za to vrijeme nastavljaju istrajavati na oblicima bošnjačko-muslimanskog separatizma, pogotovo otkad su vazalski naslonjene na neosmanski, erdoganični kič, koji daje iluziju snage, a bez ikakvog realnog pokrića.

Bošnjačka baza ISIL-a u Evropi
Takve bošnjačke strukture, u vjeri i politici, otrombešene, pomutavljene, korumpirane i bljuzgave, naravno da nisu imale reflekse da se suoče sa stravičnim planom koji je skovan u onim istim krstaško-cionističkim kuhinjama koje su podržavale genocid nad Bošnjacima od 1992. do 1995. godine. Namjesto da odmah prepoznaju genocidno usmjerenje uvoza migranata iz Srbije, preko entiteta Republika srpska, u krajeve sa bošnjačkom većinom, namjesto da izrade mudru strategiju otpora ovom otrovnom planu, Islamska zajednica i SDA nizom aktivnosti, sa stotinama hiljada maraka pomoći, uključujući i prešutno odobravanje – bivaju sluge ove operacije protiv bošnjačkog naroda. Ne postoji stravičniji scenario protiv bošnjačkog naroda od ovoga u kojemu bošnjačke vjerske i političke strukture stavljaju Bošnjacima metu na čelo – jer će se sutra ispostaviti da su Bošnjaci baza ISIL-a u Evropi.

Probuditi se pod okupacijom ISIL-a
Danas smo u potpunoj neizvijesnosti. Dejtonske sigurnosne strukture od početka lažu i otpočetka uvoze migrante. Te strukture farbaju podatke, mnogostruko umanjuju broj ilegalnih migranata, jer se taj broj, prema procjenama nezavisnih eksperata, odveć kreće od 30 do 50 hiljada. U odnosu na razoružane Bošnjake, migrantski isilovci su vojska i okupaciona sila, jer su sposobni, organizirani i nasilju skloni. Kreću se u formacijama, služe se obavještajnim punktovima, imaju šeme navigacije, imaju pare i tajne logističare, imaju jatake među našim izdajnicima. Nekoliko stotina migrantskih isilovaca, kojima bi se dostavilo oružje preko noći, mogu zauzeti Bihać ili ma koji drugi grad sa bošnjačkom većinom, tim prije što bi imali podršku kvislinških dejtonskih struktura. Napose, zar smo zaboravili kako su teroristi SDS-a zauzimali općine, uz pomoć srpskih kadrova u JNA i Državnoj bezbjednosti? Zar smo zaboravili paljevine Sarajeva, Tuzle i Zenice iz februara 2014. godine? Dovoljno je da se jedan broj sigurnosnih struktura izmakne, da se potkupi, i da se napravi prolaz teroristima! Može se dogoditi da se probudimo pod okupacijom, usred tzv. halifata, bez mogućnosti da išta učinimo. Migrantski isilovci mogu preko noći zauzeti nekoliko gradova za bošnjačkom većinom, gdje će proglasiti „Islamsku državu u Evropi“. Bošnjaci bi tada bili ubijani sa dvije strane, prvo od strane isilovskih „pravovjernika“, onako kako su ubijani muslimani u Siriji, a potom i kao sastavni dio legitimne evropske mete, budući da bi se našli u okruženju, kao ponosni građani tzv. „Islamske države u Evropi“.

Bošnjačka revolucija protiv migranata
Pravovremeni bošnjački otpor protiv migranata, a koji bi morao biti glasniji od svakog dosad viđenog otpora protiv migranata, mogao bi eventualno u svjetskoj javnosti Bošnjake odmaknuti iz ove klopke u kojoj treba da završe kao antinarod i jedan od sastojaka tog ummetskog, halifatskog koktela. Bošnjaci bi morali organizirati stalne masovne proteste protiv migranatskih isilovaca, na kojima će tražiti njihovo iseljavanje. Morali bi prema tim hordama migranata iskazivati stalnu netpeljivost, trubiti sirenama kad autom naiđu pored njih, pisati grafite i lijepiti plakate sa antimigrantskim sadržajima, morali bi svoj otpor dovesti na nivo svenarodne revolucije – kako bi u svijet poslali poruku koja se razlikuje od idiotskih poruka SDA i Islamske zajednice, po kojima već ispada da su Bošnjaci jedini narod u Evropi koji prihvata poražene isilovce. A kad se tzv. migranti pretvore u isilovce, i zauzmu teritorij za „Islamsku državu u Evropi“, tada više niko neće pitati šta je narod htio i mislio; tada će između Bošnjaka i ISIL-a biti znak jednakosti, dok će Republici srpskoj i „hrvatskom entitetu“ biti otvoren put u otcjepljenje, na zgarištu bosanske države i konačnog genocida nad Bošnjacima.

Šansa u sudijskom vremenu
Bošnjacima vrijeme ističe. Migantski isilovci su sve jači, a Bošnjaci sve zagubljeniji. Na pragu smo rađanja promigrantske terorističke mafije, koja će u zaštiti prljavog kapitala i migrantske okupacije ubijati ili premlaćivati aktiviste eventualnog otpora, poturati bombe i požare, širiti strah, kako bi među Bošnjacima zavladala orvelovska autocenzura. Kao i teror Pabla Eskobara, tako će i ovaj teror promigrantskog fašizma nad Bošnjacima nositi pečat korumpirane države, gdje u manjini ostaje usamljeni i ušutkani građanin. Već sada su na hiljade domaćih izdajnika upregnuti u kočije korupcije, gdje za pare služe protiv svoga naroda i svoje zemlje, i pomažu uvoz migrantskih terorista. Bošnjacima, uistinu, vrijeme ističe. Otpor protiv migrantskih terorista i njihovih pomagača mora početi odmah!

Objavljeno 9.7.2019.