NETWORK

Imigranti nastavljaju s neprekidnim spaljivanjem prihvatnih centara u Grčkoj

Imigranti su zapalili već veliki dio objekata kampova u kojima se nalaze u nekoliko odvojenih incidenata, uz neizbježno divljanje i nasilje. Iako se Grčka također upustila u bitku s pandemijom uvodeći mjere ograničenog kretanje, pojedine nevladine organizacije pozivaju grčke vlasti da imigrante prebace s otoka na kopno.

Imigranti od početka masovne invazije na grčke otoke neprekidno izazivaju požare na objektima u kampovima.

Na 26. i 27. travnja, dogodila su se tri različita incidenta u kojima su imigranti izazvali požare u kampu Vathy na otoku Samos, ostavljajući oko 200-njak imigranata bez krova nad glavom.

Grčke vlasti navode kako su požari izbili tijekom sukoba između imigranata u samom kampu koji su plod etničkih netrpeljivosti.

Neki pak sugeriraju da je razlog izazivanja požara pokušaj uništenja kampa kako bi se imigrante prevezlo na kopno. Trenutno se u kampu Vathy nalazi oko 7000 imigranata, iako je on predviđen za njih samo 650.

Dva tjedna prije ovih incidenata, u kampu Vial na Kiosu podmetnut je požar tijekom nasilnih nereda imigranata pri čemu je nekoliko tisuća njih ostalo bez šatora. Tijekom nereda, imigranti su napali policiju zbog lažnih glasina o navodnoj smrti 47-godišnje Iračanke zbog korona virusa.

Imigranti imaju neprekidni lanac podmetanja požara u prihvatnim centrima. Primjerice, godine 2016. devetorica imigranata iz Senegala, Sirije, Iraka i Kameruna, uhićeni su zbog podmetanja požara u kampu Moria na Lesbosu.

Iste godine imigranti su zapalili i prihvatni centar na Lampedusi u znak „protesta“ protiv navodno nehumanih uvjeta u objektu.

Godine 2017., imigranti su zapalili dio kampa Moria na Lesbosu, nakon što su jedna žena i 6-godišnje dijete poginuli u eksploziji plinske boce dok su kuhali ručak. Reakcija imigranata na nesretni incident bila je uobičajeno divljaštvo, izazivanje nereda i podmetanje – požara.

Godine 2019., tijekom divljačkih nereda u kampu Moria, imigranti su izazvali dva požara unutar 20-ak minuta, pri čemu je smrtno stradala jedna žena. Tijekom nereda, imigranti su tražili prebacivanje na kopno.

Prisjetimo se i bizarnog slučaja iz Njemačke, kada su petorica imigranata uhićena nakon što su 2017. izazvali masovni požar u centru Staumuhle u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

U Düsseldorfu su pak imigranti spalili prihvatni centar uzrokujući 10 milijuna eura štete, pri čemu je ozlijeđeno 26 osoba. Razlog za izazivanje požara bio je – manjak Nutelle i gumenih bombona!

Popis bi se mogao nastaviti unedogled, ali zapravo nema smisla. Proces i cilj je uvijek isti – imigranti svom silom žele ući u EU. Članice ih zbog apsurdnih i neutemeljenih razloga ne mogu deportirati, čak i ako su okorjeli kriminalci.

Svoju ulogu odigravaju brojne „nevladine organizacije“, koje uredno zarađuju masne svote baveći se legaliziranom trgovinom ljudi pod apsurdima „ljudskih prava“, a sve to uz blagoslov EU.