NETWORK

Ponovo otvoren Prihvatni centar za migrante u Subotici

Ponovo je otvoren Prihvatni centar za migrante u Subotici u kom je trenutno smešteno 109 migranata, objavio je Vojvođansko istraživačko-analitički centar (VOICE) po podacima Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije.

“Ovog puta, međutim, to nije centar u kom su smeštene porodice, koje su u međuvremenu raspoređene u porodične centre u Srbiji, već iskuljučivo samci, muškarci”, naveli su u Komesarijatu.

U subotičkom Prihvatnom centru smešteno je 109 migranata, a među njima je najviše Sirijaca 54, Avganistanaca je 23, ali ih ima i iz Iraka, Bangladeša, Palestine i jedan migrant iz Maroka.

Iz Prihvatnog centra u Subotici su 19. marta iseljene migrantske porodice kako bi poslužio kao karantin za državljane Srbije koji su se vraćali iz inostranstva i bio je u toj funkciji do početka aprila. I drugi centri u kojima se nalaze migranti zatvoreni su uvođenjem vanrednog stanja 15. marta, i oni su praktično u karantinu već dva meseca.

Centre čuva Vojska Srbije, a migrantima nije dozvoljen izlazak, osim uz posebnu dozvolu.

Iz Komeserijata za izbeglice i migracije naveli su da u Prihvatnom centru u Subotici nema potvrđenih slučajeva Kovida 19, kao niti u bilo kom drugom prihvatnom centru ili centru za azil u Srbiji.

Izvor: Voice