NETWORK

Hrvatska: “Palo” još 5 krijumčara migranata

Novih pet krijumčara migranata uhvatila je karlovačka policija.

Radi se o Srbinu, Ukrajincu, potom državljaninu Bosne i Hercegovine, Bugarinu i Sirijcu s dozvolom boravka u Švedskoj. Svi su oni prevozili migrante, a uhvaćeni su u zadnja tri dana na području Cetingrada, Rakovice, Ozlja, Vojnića i Slunja.

Jedan od osumnjičenika nije se odmah zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već je sletio vozilom van kolnika i dao se u bijeg. Ubrzo je uhvaćen te je prema njemu postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

-Sumnja se da su osumnjičeni prevozili veći broj stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Prema stranim državljanima postupno je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma budući je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, priopćila je policija.

Izvor: radio-mreznica.hr