NETWORK

Četvorica migranata preminula u Španjolskoj: Gurnuti su s glisera

Unatoč svojoj blizini, područje Cadiza nije često odredište migrantskih ruta iz Magreba jer se nalazi na obali Atlantskog oceana, gdje su morski uvjeti zamršeniji, a nadzor Gibraltarskog tjesnaca je intenzivan

Četvorica migranata su umrla nakon što su gurnuti s glisera nedaleko od plaže u Cadizu na jugu Španjolske, rekli su španjolska civilna garda i spasilačka služba u srijedu. Gliser je prevozio ukupno 27 imigranata, pri čemu su 23 preživjeli.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama i u lokalnim medijima, a čiju vjerodostojnost Reuters dosad nije potvrdio, prikazuju crni čamac na napuhavanje blizu plaže te na njemu ljude kako preko palube bacaju druge osobe, koje počinju plivati u moru.

“Vidjeli smo čamac krijumčara droge kako dolazi, no nisu krijumčarili drogu, već su na njemu bili migranti. Odjednom, počeli su skakati, a neke su bacili. Ima čak i fotografija koje prikazuju jednog od šefova koji pištoljem prijeti migrantu kao da mu govori: ‘Skoči ili ću te ustrijeliti'”, rekao je očevidac Javier Gonzalez za lokalnu televiziju. Gonzalez je daskaš koji je bio na plaži sa skupinom od 15 do 20 kolega i pomogao je migrantima izaći iz vode.

Izvor:vecernji.hr