AKTUELNO

Edin Moranjkić: Najmanje je bilo govora o činjenici da je migrant ubijen u centru Bihaća!

Izborna je godina, a na gradskom, kantonalnom i državnom nivou je različita vlast. Tenzije i politička prepucavanja ne mogu se ostaviti po strani ni u situacijama oko migrantske krize.

Podsjećamo da je danas (20.04.) u prostorijama Vlade USK-a nakon četiri mjeseca ponovno održan sastanak Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona.
Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ispred Grada Bihaća istoj je prisustvovao savjetnik gradonačelnika Edin Moranjkić koji je dao izjavu za USKinfo.ba.

“Na današnjem, pet dana zakašnjelom, sastanaku tzv. Operativne grupe nismo donijeli niti jedan svrsishodan i provodiv zaključak u cilju poboljšanja narušene sigurnosti građana Bihaća i bolje koordinacije nadležnih službi.

Nažalost, izgleda da se nismo sastali ni kako bi nešto poduzeli u cilju da se ubuduće više ne dešavaju ubistva i ranjavanja na ulicama Bihaća kao prije pet dana, nego da bi se nastavila međusobna optuživanja između dva nivoa vlasti, odnosno između dva politička bloka na kontonalnom i državnom nivou.
Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U prilog toj tvrdnji govori i činjenica da predstavnici Službe za strance i Ministarstva sigurnosti nisu ni bili ili nisu pozvani na ovaj sastanak. Očito je da je jedini cilj današnjeg sastanka ove grupe bio da premijer uzvrati gradonačelniku Bihaća za nedavnu izjavu vezanu za stanje sigurnosti na području Bihaća i USK-a.

Nadalje, pokušava se napraviti klasična zamjena teza da bi se izbjegla odgovornost skrivanjem iza leđa i rada običnih policajaca koji dobro obavljaju svoj posao. Po ko zna koji put ponovo se donose zaključci o zatvaranju kampa Miral u Velikoj Kladuši, a sada i Borića u Bihaću. Izrečeno je more političkih ocjena i neistina o svemu i svačemu, a najmanje je bilo govora o stanju sigurnosti i činjenici da je migrant ubijen u centru Bihaća, te šta učiniti da se to više ne desi” rekao je Moranjkić za USKinfo.ba portal.

Izvvor: https://uskinfo.ba/2022/04/20/edin-moranjkic-najmanje-je-bilo-govora-o-cinjenici-da-je-migrant-ubijen-u-centru-bihaca/