AKTUELNO

BRAVO HRVATSKA!!! Niste nikome dužni polagati račune za odbranu domovine pred migrantskim žoharima!

Odbrana suvereniteta i sigurnosti građana pred najezdom migrantskih žohara, bandita i terorista – nije i ne može biti kršenje ljudskih prava! To je podvala, zamjena teza, s ciljem da se migrantska invazija predstavi kao “ljudsko pravo”, a da se odbrana domovine predstavi kao atak na ljudska prava. Stoga: BRAVO HRVATSKA!!! Niste nikome dužni polagati račune za odbranu domovine!

 

U nastavku, vijest iz Avaza…

Skandal na granici: Hrvatska nije dozvolila parlamentarcima EU da provjere kršenje ljudskih prava

Oni su stigli nakon brojnih upozorenja organizacija civilnog društva i institucija na nasilje i kršenja ljudskih prava na granici

Policijska blokada dočekala je europarlamentarce koji su u Hrvatsku došli jučer kako bi ispitali stanje na vanjskoj granici EU, prenosi AvvenireNEI.

Oni su stigli nakon brojnih upozorenja organizacija civilnog društva i institucija na nasilje i kršenja ljudskih prava na granici i sve to snimili.

Četiri europarlamentarca Pietro Bartolo, Alessando Moretti, Pier Francesco Majorino i Brando Benefei stigli su na granicu između BiH i Hrvatske da bi se uvjerili kako Hrvatska postupa prema migrantima, ali hrvatska policija je to spriječila bez argumenata.

Iz Centra za mirovne studije iz Zagreba su reagovali na ovakvo ponašanje hrvatske policije.

– Ako se ovo događa zastupnicima u Europskom parlamentu, što li se tek događa onima koji pokušavaju ući u Hrvatsku kako bi zatražili zaštitu?! Šta Hrvatska skriva kada onemogućava slobodu kretanja zastupnicima EU parlamenta, čija je dužnost i odgovornost znati šta se na granicama događa. Nasilje i onemogućavanje pristupa sistemu azila ljudima koji traže sigurnost u Europi? Vlada Republike Hrvatske i Andrej Plenković, očekujemo vaš odgovor!-  poručili su iz Centra za mirovne studije.

https://avaz.ba/globus/svijet/627649/skandal-na-granici-hrvatska-nije-dozvolila-parlamentarcima-eu-da-provjere-krsenje-ljudskih-prava