AKTUELNO

BIHAĆ: MIGRANTI U KRUŽNOM TOKU OD GRADA DO LIPE I NAZAD

Migranti i dalje koriste svaki dostupan prostor, a pored njihovog stalnog prisustva na bihaćkim ulicama i njima poznatim lokacijama, i dalje se služe praznim privatnim kućama i vikendicama…Iako se izmještanju u novoformirani migrantski centar na lokalitetu Lipa nadomak Bihaća migranti nisu protivili, njih 200 ovih dana je napustilo ovaj centar.

Bez obzira na dobre uslove za boravak, većina njih se vratila na lokacije na kojima su i prije boravili. Osim navedenog migranti koriste svaki dostupan prostor, a pored njihovog stalnog prisustva na bihaćkim ulicama, i dalje se služe praznim privatnim kućama i vikendicama.

Ekipa RTV USK-a ilegalne migrante je zatekla na stadionu Jedinstvo, te u objektu bivše Željezare. Od onih koje smo zatekli pokušali smo dobiti odgovore zašto ne borave u novom migrantskom centru. Većina ih nije htjela stati pred našu kameru, ali pojedini koji su pristali, u razgovoru su nam kazali da su kapaciteti kampa, po njihovim saznanjima popunjeni.

O temi koja, i pored pandemije, nije izgubila na aktuelnosti, više donosimo u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati…

Izvor: RTV USK