KOMENTAR

Zašto Kavazoviću i Islamskoj zajednici ne smeta ISIL-ovski PARADŽEMAT NA LIPI?

Takozvani reis Kavazović i od naroda oteta Islamska zajednica leglo su hipokrizije, laži, nemorala i antipatriotizma – a dokaz za to je i afera sa tzv. paradžermatima iz 2016. godine, kada je tzv. reis Kavazović pokrenuo veliku hajku na nezavisne džemate, optužujući ih za veze sa teroristima u Siriji. Danas kad na bošnjački životni prostor ulaze desetine hiljada nepoznatih Afrikanaca i Azijata, po svemu sudeći bivših ISIL-ovaca, tzv. reis Kavazović i Islamska zajednica su im glavni sponzori. Šta to govori? Afera sa tzv. paradžematima bila je usmjerena na međubošnjačke sukobe, kao što je uvoz ISIL-ovskih migranata usmjeren na izazivanje haosa u krajevima sa bošnjačkom većinom. Takozvani reis Kavazović je sa otetom Islamskom zajednicom marioneta antibošnjačkih interesa, kako 2016. godine, tako i danas. Zašto im, eto, po istom principu – da ništa u vjerskom životu muslimana ne može postojati izvan kontrole Islamske zajednice – ne smeta osnivanje paradžemata na Lipi?

 

U migrantskom kampu “Lipa” nadomak Bihaća organiziran je mesdžid.

U ovom kampu smješteno je oko hiljadu migranata, a jučer su ih obišli Johan Satler (Johann Sattler), šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU i komesarka za unutrašnje poslove EU Ilva Johanson (Ylva Johansson).

Oni su o problemu migracija razgovarali sa premijerom USK Mustafom Ružnićem. Ružnić je tokom sastanka naglasio da je stav Vlade USK da je maksimum migranata koje ovaj kantom može primiti 2.500 migranata, te da će sve preko toga vraćati u mjesta iz kojih su došli.

https://avaz.ba/vijesti/bih/632048/migranti-u-kampu-lipa-dobili-mesdzid