KOMENTAR

Zašto Crveni krst Rs sakriva lica ilegalnih migranata?

Dokaza je na hiljade, o sudjelovanju institutcija u entitetu Republika srpska na servisiranju trgovaca ljudima i prosljeđivanju ilegalnih migranata ka krajevima sa bošnjačkom većinom. Entitetski vožd Milorad Dodik mnogo puta je nedvosmisleno kazao – da u Republici srpskoj neće biti kampova za ilegalne migrante, dok su u isto vrijeme bošnjački političari sklapali paktove sa Pakistanom, a Islamska zajednica držala lažljive hutbe o “braći u vjeri”.
Evo jedne zanimljive ilustracije sa stranice Crvenog krsta Republike srpske – gdje su na fotografiji posakrivana lica ilegalnih migranata. Nije li čudno da jedna humanitarna organizacija, kakva je Crveni krst, ima interes da štiti lica, dakle, identitet, ilegalnih migranata? Od koga? – pitamo se.
S razlogom možemo sumnjati da se radi o teroristima ISIL-a, čim se oni, ili neko oko njih, plaši da im se vidi lice. A Crveni krst Republike srpske očito je da ima direktivu da na svojim objavama zamagli lice ovih nedužnih, poštenih, jadnih, potrebitih, muslimanskih paćenika. Jesmo li toliko naivni pa da vjerujemo u slučajnost ovog organiziranog skrivanja identiteta za opasne ljude koji se organizirano šalju u krajeve sa bošnjačkom većinom?!