NETWORK

Uhapšene tri osobe zbog krijumčarenja migranata, uzimali 3.800 eura po osobi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su tri osobe osumnjičene da su kao članovi organizovane kriminalne grupe krijumčarili migrante preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi uhapšeni su I. M. (39), koji se sumnjiči da je organizator kriminalane grupe, kao i G. S. (42) i B. J. (44).

Sumnja se da su pripadnici te organizovane kriminalne grupe migrantima od januara do aprila ove godine omogućavali nedozvoljen prelaz državne granice Srbije i Hrvatske.

Postoje osnove sumnje da su osumnjičeni migrante skrivene u kamione ilegalno prebacivali u Hrvatsku, a potom im dalje omogućavali nedozvoljen tranzit preko Hrvatske i Slovenije do Italije, za šta su im uzimali do 3.800 evra po osobi.

Policija je prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: N1