NETWORK

U manje od 24 sata spriječena dva slučaja krijumčarenja migranata

Počinitelji su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku

Na području nadležnosti Policijske uprave sisačko-moslavačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u manje od 24 sata, u dva odvojena slučaja na području Lekenika i Gline, spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedena su kriminalistička istraživanja nad jednim rumunjskim i ukrajinskim državljaninom, koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

U događaju na području Gline, vozač se najprije oglušio na zapovjedi policijskih službenik i nastavio je vožnju, kojom prilikom je udario u prometni znak i zaustavio se.

Utvrđeno je da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

akon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Izvor: novilist.hr