KOMENTAR

Specijalni rat: Migranti vole baš Istočno Sarajevo… Extra!

Samo korumpirani ili glupi Bošnjaci ne mogu da razumiju suštinu uvoza ilegalnih migranata u krajeve sa bošnjačkom većinom, već za pare, ili u brlogu tupavosti, vjeruju da su to “muhadžiri”, ratni stradalnici, “braća u vjeri”, kojima je brat musliman dužan pomoći – pa ako bude kakva sreća i da se broj muslimana u Bosni poveća – da se muslimaniše uzinad svima. Ako postoji savršen zločin (genocida recimo) onda je on u pristajanju žrtve da sama sebe ubije – tako i Bošnaci danas prihvatanjem ovog samoubistva kao velike blagodati upravo rade ono što treba islamofobičnoj Evropi, koja u getu / rezervatu za Bošnjake vidi rješenje “bosanskog pitanja”. Pametni će vidjeti paralelu između uvoza migranata i Šmitovih intervencija u Izbornom zakonu, a oni drugi neće vidjeti ništa.
Evo nas pred jednim minijaturnim ali veoma konkternim primjerom specijalnog rata koji se vodi s ciljem da Bošnjaci ne vide suštinu ove operacije. Objavili su iz Republike srpske da je povećan broj ilegalnih migranata koji dolaze, eto, na područje Bratunca. Kažu da je sve uredno, sve fino. Ali, migranti ovaj put, ko biva, žele da idu u Istočno Sarajevo. Nešto im se tamo strašno dopalo. Ekstra! A kad dođu do Ističnog Sarajeva, ugledat će munare, pa će ih srce povući, jer blizu munare ima jedan, u tom granapu jedna flaša, u toj flaši ima rakije, a onda će kvazi-braća da povade čakije… Dede da vidimo šta se kaže u ovoj informaciji…
***
Na području Bratunca ovih dana primjetan je veliki broj migranata, a prema riječima uposlenika Autobuske stanice dnevno sa stanice putuje od 130 do 150 migranata.

“Najviše ih putuje u Istočno Sarajevo. Postoji jedan autobus koji ih ne može sve primiti. Vozač mora organizirati dva autobusa do Istočnog Sarajeva, većina ih putuje tamo, a nekoliko do Tuzle. Imaju novca za karte, ne predstavljaju nikakvu opasnost. Razgovarao sam s nadležnima i niko ne brine o njima, samo im Crveni križ iz Vlasenice dijeli odjeću i hranu” – rekao je uposlenik autobuske stanice Zoran Spajić.

Kaže da migranti na to područje dolaze iz Srbije, a ne ostaju, jer im je cilj, prema njima, Njemačka.

Policijska uprava Zvornik do sada nije evidentirala kaznena djela počinjena od strane migranata.

“Migranti nisu predstavljali opasnost na području PU Zvornik. Nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo ili prekršaj od strane ilegalnih migranata. Također, migranti nisu bili žrtve kaznenog djela” – istakla je Danijela Madžarević, glasnogovornica PU Zvornik.

https://vijesti.ba/clanak/581455/povecan-broj-migranata-koji-stizu-na-podrucje-bratunca