NETWORK

Šef hrvatske policije: Migranti nas varaju, ogroman broj njih ima ruske papire

U izjavi nakon sastanka sa slovenskim kolegom Senadom Jušićem u Brežicama, šef hrvatske policije Nikola Milina odbacio je optužbe o nedovoljnoj zaštiti državne granice u području migracija i upozorio da migranti često zlorabe azilantske postupke, prenosi tportal.

Milina je odbacio optužbe da hrvatska policija ne čini dovoljno na sprječavanju ilegalnih prelazaka granice.

‘Hrvatska policija je prilikom ulaska u Schengen prošla vrlo zahtjevan proces provjere osposobljenosti. Imamo dovoljno kapaciteta, kako u ljudstvu tako iu znanju. Imamo 6500 graničnih policajaca i 2000 specijalaca, koji su također uključena u zaštitu vanjske granice. O tome govori i podatak da smo ove godine uhvatili 990 organizatora ilegalnih prelazaka’, kazao je.

Prema Milininim riječima, jedan od odgovora na činjenicu da unatoč svemu raste broj ilegalnih prelazaka granice leži u zlouporabi azilantskog postupka, kada stranci izraze namjeru da traže azil, država ih prihvati, a onda idu dalje. Među potonjima je istaknuo građane Rusije

“Do danas smo obradili 6.850 ruskih državljana koji su u BiH došli turistički, a zatim na granici s Hrvatskom izrazili namjeru da traže azil te nastavili svoje putovanje”, kazao je.

Izvor: Lika klub