NETWORK

POLICIJA KAO TAKSI ZA MIGRANTE: Noću dovoze nove ture u centar Beograda!

U cilju što boljeg informisanja migranata o ozbiljnosti situacije sa pandemijom korona virusa u zemlji i svetu, Komesarijat za migrante pokrenuo je na svom sajtu Dnevni bilten, a u centrima u kojima migranti borave,

Dnevni bilten će biti distribuiran i na svim jezicima koje migranti koriste (engleski, arapski, paštu, urdu, farsi…).

U prihvatni centar u Divljani kraj Bele Palanke u utorak smeštena 284 migranta, uglavnom iz Sirije. To je za agenciju Beta izjavio Slobodan Savović iz Komesarijata za migracije. Kako je naveo, migranti prebačeni u Divljanu iz Kikinde, zbog nedovoljnih kapaciteta prihvatnog centra u tom mestu.

Prema Savovićevim rečima, u prihvatnim centrima na jugu Srbije trenutno se nalazi oko 2.500 migranata, s tim što su u prihvatnim centrima u Bosilegradu i Vranju smeštene porodice, a pojedinci su zbrinuti u prihvatnim centrima u Dimitrovgradu, Pirotu, Preševu i Bujanovcu.
Dok ilegalni migranti uprkos vanrednom stanju ne mare za zabrane i rizik koji predstavlja njihovo kretanje, a policija je juče pohapsila grupu Pakistanaca na autoputu Niš-Beograd situacija u prestonici takođe nije blistava.

Iako se u javnosti plasiraju vesti da je migrantima zabranjeno kretanje, a da su granice hermetički zatvorene do kašeg portala došao je video snimak napravljen ispred centra za migrante Miksalište u samom centru Beograda.

 

Izvor: Vesti dana