NETWORK

PLENKOVIĆ OTVARA HRVATSKE GRANICE MIGRANTIMA?

Valja se podsjetiti i na nadljudske napore hrvatske policije, granične i interventne, koja danonoćno, često u nemogućim uvjetima, štiti hrvatsku granicu od navale ilegalnih migranata izlažući se napadima, zarazama, a ponajviše kritici nevaldinih udruga i mainstream medija. Ti isti ljudi, po ovom bi tumačenju dogovora premijera Plenkovića s Pječinović Burić sada trebali otvorenih ruku propuštati na terotorij RH svakog tko izjavi da je maloljetan i zbrinuti ga u prihvatnom centru. A država koja sve dublje tone u gospodarsku krizu kojoj završni udarac zadaje epidemija virusa COVID-19 i čiji građani ne znaju što će i hoće li imati za jesti kroz koji mjesec, sve će to, naravno, morati financirati. Zapravo, ne država, već ti isti građani koji, još malo, neće moći prehraniti niti sami sebe.

VOA u svom izvještaju napominje kako Hrvatska predsjedava Vijećem Europe od siječnja 2020. godine, pa sve do lipnja, te kako u tom razdoblju namjerava ostvariti dva ‘cilja’ – ulazak u Šengensku zonu i uvođenje Eura umjesto nacionalne valute – Hrvatske kune. Te kako se i ovom odlukom o ‘omekšavanju’, politike, odnosno, popuštanjem kontrole na hrvatskim granicama, zapravo hrvatske vlasti ‘umiljavaju’ Briselu i Strasburu, te kako je Vijeće Europe na čelu s bivšom hrvatskom ministricom za sljedeći mjesec planiralo i samit ‘EU-Zapadni Balkan’ sljedećeg mjeseca.

Je li i o ovim temama premijer Plenković na nedavnom sastanku s odabranim urednicima mainstream medija koji je bio zatvoren za javnost i na kojem su se zbivale stvari o kojoj građani Hrvatske ne znaju zapravo ništa, možemo samo nagađati.

Izvor: Normabel.com