NETWORK

Obračun migranata u srcu Zagreba: Izboli se na Glavnom kolodvoru

U srijedu je na Glavnom Željezničkom došlo do fizičkog okršaja u kojem je jedan osoba prevezna u bolnicu.

Kod Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu došlo je do fizičkog obračuna, RTL neslužbeno doznaje kako se radi o sukobu migranata u kojem su korišteni oštri predmeti.

Muškarac je prevezen u KBC Zagreb, a život mu nije ugrožen. Policija je na terenu te je policijskom trakom ograđen prostor na kojem je došlo do incidenta. Očevid je u tijeku.

Podsjetimo, ovakve scene često su se mogle vidjeti u susjednim nam zemljama, Srbiji i BiH pa je tako prošle jeseni hrvatska policija uhitila petoricu državljana Pakistana za koje postoje sumnje da bi mogli biti povezani s tadašnjom pucnjavom u mjestu Horgoš na srpskoj granici.

Obračuni diljem Europe

Njih se povezalo s pucnjavom u kojoj su tri migranta ubijena u međusobnom vatrenom obračunu koji se krajem listopada dogodio u napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra “Bačka” u pograničnom gradu Horgoš.

Jedan migrant je ozlijeđen u pucnjavi i pružena mu je liječnička pomoć, a do ubojstva i ranjavanja došlo je u sukobu dvije skupine migranata, izvijestili su tada srpski mediji.

Od najsigurnije zemlje u Europi do legla kriminala: Ostvario se govor iz 1968. o migrantima

Scene obračuna migranata nisu rijetkost u ni u BiH, ali ni u drugim zemljama Zapadne Europe, a prema nekim podacima najgora je situacija u Švedskoj. Ova je zemlja posljednjih desetljeća odredište masovnih migracija koje su se dodatno intenzivirale od 2015. godine do danas.

Izvor: direktno.hr