NETWORK

Moldavski dvojac uhapšen zbog krijumčarenja 18 migranata

Policijski službenici su privremeno oduzeli kombi te će protiv 31-godišnjaka i 24-godišnjaka podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu

Kaznene prijave zaradila su dvojica Moldavaca koji su do željenih destinacija na Zapadu pokušali ilegalno prevesti skupinu migranata afroazijskog podrijetla. Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, policijski službenici Policijske postaje Okučani su u četvrtak, 30. studenog u jutarnjim satima na autocesti A3 u sklopu redovitih aktivnosti na sprječavanju nezakonitih ulazaka u Hrvatsku kontrolirali kombi vozilo rumunjskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Moldavije.

U kombiju se nalazilo 18 migranata koji su nezakonito u gumenim čamcima preko hladne i nabujale Save, riskirajući život, ušli u Hrvatsku. Policija je uhitila 31-godišnjeg vozača zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Istoga dana u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir uhitili su i 24-godišnjeg državljanina Moldavije, kojeg dovode u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela.

Izvor: vecernji.hr