NETWORK

Miletić o migrantima: Hrvatska više nije sigurna

PREDSTAVNICI Mosta, Hrvatskih suverenista, Domovinskog pokreta i Akcije za promjene ocijenili su da je problem migranata “nadkoalicijski” na konferenciji za novinare koju su održali danas u Karlovcu povodom teške prometne nesreće na autocesti A1 s troje poginulih.

Teška nesreća dogodila se nakon što je prekrcano vozilo mađarskih registarskih oznaka udarilo u ogradu, prešlo na drugi trak autoceste i udarilo u automobil hrvatskih registarskih oznaka u kojem su poginuli vozač i suvozačica iz Rijeke, a njihovo dijete je ozlijeđeno.

Jedna je osoba poginula u mađarskom vozilu gdje su bili stranci čiji se identitet utvrđuje. Ozlijeđeno je 12 osoba. Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić rekao je da je “nedopustivo da krijumčari ilegalnih migranata na cestama ubijaju obitelji” te ocijenio da se hrvatsko društvo “stubokom mijenja” i da “više nije sigurno”.

DP-ovac: Policija se boji reakcije novinara, zelenih i raznih udruga

Miletić je rekao i da se u europskim državama pooštravaju politike prema migrantima. “Pozivamo vladajuće da stave fokus na svoj narod, a ne da se brinu za pozicije u Bruxellesu”, poručio je, a krijumčare migranata nazvao mafijom, društvenim šljamom i zlikovcima.

Njegov stranački kolega i saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot založio se za strože kazne za krijumčare migranata. Alenko Ribić iz Domovinskog pokreta je pohvalio rad policije, ali i upozorio da joj “manjka resursa”. Zatražio je da policija pojača operativno-taktičke mjere i blokadne punktove založivši se za postavljanje sredstava za prisilno zaustavljanje motornih vozila, takozvanih ježeva.

Policija ih, kaže, ne koristi iz straha od reakcija novinara, zelenih i raznih udruga. Načelnik Vojnića i predstavnik stranke Akcija za promjene Nebojša Andrić je rekao da se u Bosni i Hercegovini “migranti međusobno ranjavaju i ubijaju” i da nije za očekivati da će “prelaskom granice i preko noći promijeniti karakter”.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre je ustvrdio da premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović “provode politiku otvorenih vrata koju je naložila birokracija Europske unije”, a to, kako kaže, dolazi hrvatskim građanima na naplatu.

Izvor: Index.hr