AKTUELNO

Migranti napali ženu u Čapljini, pokušali je opljačkati

U noći 12/13.12.2020. godine oko 4 sata patrola policije je u obilasku grada, u Ulici Rudarska uočila vozilo “Mercedes” sa različitim registracijskim oznakama.
Prilikom zaustavljanja vozila, utvrđeno je da je vozač M.V. (1994), suvozači A.D. ( 1986) i Š.R. (1992). Vizualnim pregledom vozila, djelatnici policije primjećuju iza suvozačevog sjedišta manji crni neseser u kojem se nalazi više prozirnih pvc vrećica sa sadržajem praškaste tvari.

Pošto su navedene osobe poznate kao počinitelji kaznenih djela, isti su lišeni slobode i zadržani u prostorijama PU Mostar radi kriminalističke obrade, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

U nedjelju, 13. prosinca oko 21 sat u PU Čapljina se obratio V.S. (1975) iz Čapljine i prijavio da mu je majka N.S. (1954) napadnuta u Ulici Stjepana Radića u Čapljini od strane NN muške osobe (migranta) tako što je isti pokušao od iste otrgnuti torbu u čemu ga je oštećena spriječila.

Isti se udaljio u nepoznatom pravcu. Operativinim radom na terenu djelatnici policije su u 23:30 sati u napuštenoj kući u Ulici Zrinsko Frankopanska pronašli migrante A.E. (2000) iz Maroka i R.B. (1994) iz Alžira. Isti nisu posjedovali dokumente te je obaviješten Odjel kriminalističke policije, prenosi Dnevik.ba

Za protekli vikend iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je 15 prijava, od čega na području Mostara 11, na području Čapljine jedna, na području Jablanice jedna i na području Konjica dvije.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su četiri slučaja i to na području Mostara tri i na području Čapljine jedan.

Zabilježeno je i devet prometnih nezgoda i to na području Mostara četiri, na području Jablanice tri, na području Čapljine jedna i na području Čitluka jedna u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ.