NETWORK

Migranti napali vojnike u Beogradu, odjekuje pucnjava! Pripadnici ISIS-a napravili identične probleme u Nemačkoj…

Samo u jednom danu vojska Srbije morala je da inerveniše u Obrenovcu i Krnjači, a razlog je bahato ponašanje ekonomskih migranata i azilanata.
U migrantskom centru u Krnjači na beogradskoj opštini Paliluli, večeras oko 20,50 časova došlo je do masovne tuče migranata, piše „Objektiv“.

Migranti su se najpre međusobno potukli, a potom napali radnike obezbeđenja i pripadnike Vojske Srbije. Pripadnici Vojske Srbije upotrebili su vatreno oružje i ispalili četiri projektila u vazduh. Povređenih nije bilo u ovom incidentu.

Ovo nije izuzetak, problemi pobune migranata po kampovima su rašireni širom evrope od početka pandemije, a grupe imigranata organizovale su pobunu u Nemačkoj prilikom čega za razapeli zastave ISIS-a, a decu iz kampa koristili kao živi štit.
HAOS U OBRENOVCU

U kasarni u Obrenovcu u kojoj su smešteni migranti prošle noći došlo je do masovne tuče, zbog čega su na lice mesta izašle vojska i policija.

U pomenutom vojnom objektu smešteno je 1060 migranata iz Avganistana, Pakistana, Iraka… Čarke među njima nisu nikakva novost, ali su sinoć poprimile veće razmere.

Sve je krenulo od naizgled bezazlene svađe, a pretvorilo se u masovnu tuču. Sve su izlomili, a neki su uspeli i da napuste centar. Međutim, ubrzo su svi vraćeni. Napali su i ljude iz Komeserijata za izbeglive – kaže izvor “Blica” iz bezbednosnih struktura.

Odmah po dobijanju informacije o incidentu jake snage vojske i policije uputile su se u Obrenovac i u narednom oeriodu on biti zadužene za čuvanje reda i objektu u Obrenovcu.

Direktor policije Vladimir Rebić kaže da je do tuče više grupacija migranata došlo zbog međusobnog optuživanja za krađu ličnih stvari.

Stanje u prihvatnom centru je nakon brzog pojavljivanja pripadnika policije stavljeno pod kontrolu i vrlo brzo je uspostavljen javni red i mir. Danas je u toku utvrđivanje identiteta lica koja su učestvovala u neredima a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu i u prisustvu lica iz Komesarijata za izbeglice radi se i na pronalasku izvršilaca nasilja, predmeta krivičnih dela, kao i predmeta podobnih za izvršenje krivičnih dela – kaže Rebić.
Grupe takozvanih izbeglica u Nemačkoj otkrile su svoj pravi identitet i istakli zastave Islamske države, a zatim su zapretili da će zapaliti azilantski centar.
Migranti u mestu Suhl, pokrajina Thuringia započeli su nerede u azilantskom centru, bacajući flaše na policiju u zaštitnoj opremi, kao odgovor na zatvaranje u karantin zbog izbijanja Korona virusa.

Problem dolazi u trenutku kada je Evropu zadesila najveća kriza od Drugog svetskog rata, a policijske snage su opterećene održavanjem reda na ulicama svojih gradova.

Ilegalni migranti koji su testirani kao pozitivni na Korona virus, došli su u Nemačku iz Švedske. Kada su naređeni karantin i zabrana da napuste objekat, rizična grupa azilanata napravila je haos.

Namera im je bila da spreče druge grupe azilanata da uđu u kuhinju, jer je jedna grupa želela da započne štrajk glađu, dok druga nije – prenosi MDR.

Izvor: Vesti dana