NETWORK

Migranti izboli državljanina Srbije

U ponedjeljak ujutro, jedan sat oko ponoći, dvojica migranata su kod Bitef teatra nožem napala dvojicu muškaraca i ženu iz Beograda, a jedan od mladića se nalazi u bolnici u teškom stanju.
Ovo od očevica događaja saznaje portal „Srbin info“, a posebno zabrinjava činjenica da su o ovom događaju izvjestile novinske agencije i mediji, ali su cijeli događaj opisali kao „tuču kod Bitef teatra“, bez pominjanja migranata.

– Napad se odigrao u Drinčićevoj ulici. Dvojici rođenih braća i supruzi jednog od njih prišla su dvojica migranata i nešto su im dobacivali. Oni su im poručili da ih ostave na miru, a zatim je jedan od migranata izvukao nož i jednog od mladića ubo u lijevu butinu. Očigledno ga je pogodio u arteriju. Кrvi je bilo na sve strane. Zatim su napali i njegovog brata i ženu – prepričava očevidac stravičnog događaja.

On navodi da je zatim pritrčao da pomogne nesrećnom čovjeku, koga su, baš kao i ženu, migranti šutirali u glavu dok su ležali u lokvi krvi.

– Počeli su da bježe, ali su tada naše komšije, koje moram da pohvalim, potrčale i uhvatile jednog od napadača. Oborili su ga na zemlju i držali sve dok nije došla policija. I policiju moram da pohvalim, jer su došli poslije samo dva minuta i ubrzo uhvatili i drugog počinioca – naglašava sagovornik.

Кako se ispostavilo, dvojica migranata-napadača su iz Tunisa i Alžira, dakle nikako iz zemalja gdje postoje ratni sukobi i opasnost.

– Кoliko sam upozat, oni se trenutno terete za pokušaj ubistva. Policija je u stanu gdje su oni boravili zatekli još sedam-osam Arapa i svi su privedeni u SUP u 29. novembra. Trebalo bi da policija ima i snimke cijelog događaja od kamera sa obližnjih zgrada. Кako su nam policjaci rekli, do sada su se migranti međusobno sukobvljavali, ali sada su počeli sa obračunima i sa lokalnim stanovništvom – otkriva sagovornik „Srbin info“.

(Izvor: Srbininfo)