NETWORK

MIGRANTI IPAK NISU ZATVORENI U KAMPOVIMA: Švercovali se u čamcu, pa se prevrnuli u Dunav!

Pandemija nije zaustavila biznis šverca migranata, incident je pokazao da je netačna informacija da su svi migranti zatvoreni u kampovima, jer očito ima dosta onih koji se slobodno šetaju Srbijom. Proteklog meseci došlo je do epidemija lažnih vesti koje su dizajnirane kako bi se zataškavali problemi sa migrantima, a Komesarijat ponovo nije preuzeo dogovornost za incident.
Jedna osoba je poginula, a osam osoba se vode kao nestale nakon što se na Dunavu, na granici sa Srbijom i Rumunijom prevrnuo čamac.
Prema izjavi rumunske policije, čamac se prevrnuo u noći između četvrtka i petka, nakon što su migranti napustili Srbiju, i to kada su putnici ustali, jer je voda počela da prodire u plovilo, prenosi „lavanguardia“.

Šesnaest migranata iz raznih zemalja i dvojica osumnjičena za trafiking, građani Republike Srbije, bili su na tom čamcu, kako prenose rumunski mediji.

Spaseni su četvorica Sirijaca, dvojica Iračana, Jermen, Palestinac i Srbin, pre nego što je otkriveno da je jedan od putnika, takođe iz Sirije, mrtav.

Izvor: Vesti dana