KOMENTAR

Kakva je veza izeđu gej aktiviste Harisa Pašovića i reisa Kavazovića? Ili je ovaj muminolog, ili je onaj gejolog?

Svi koji podržavaju migrantsku invaziju podržavali su tzv. Paradu ponosa! Najbučniji gej aktivisti najbučniji su promigrantisti! Ujedno, najpoznatiji islamofobi, danas su najvatreniji promigrantisti. Gdje je logika? Ako su migranti, kobejagi, “braća u vjeri”, otkud da ih podržavaju islamofobi i advokati LGTB-ija? Kako se dogodilo da se Haris Pašović i tzv. reis Kavazović nađu na istom zadatku? Neko je ubačen, a po svoj prilici, po genezi i po učincima, populacija islamofoba i LGTB-ijevaca – dobila je svog “reisu-l-ulemu”. Nije zalud nedavno Pašović ispisao pohvalu reisu Kavazoviću.

HARIS PAŠOVIĆ: REIS KAVAZOVIĆ JE, UZ PAPU FRANJU, NAJMODERNIJI RELIGIJSKI LIDER U EVROPI

 

Uz sliku Kavazovićevog saborca Harisa Pašovića sa gej parade, objavljujemo nedavni Pašovićev tekst u kome on frizira podatke kako bi migrantske bandite nasikao kao bezopasne i dobrohote.

Haris Pašović, ugledni bosanskohercegovački redatelj, reagirao je na objavu Sanele Prašović-Gadžo, zastupnice SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Podsjetimo, Prašović-Gadžo je, između ostalog, na svom Facebook profilu navela da je u protekle tri godine migrantima putem Western Uniona transferirano oko 5,8 miliona KM, te da prilikom preuzimanja novca u bankama i poštama pokazuju identifikacioni dokument dok ih odbijaju predočiti vlastima u BiH i policijskim agencijama.

Haris Pašović je reagirao na svom Facebook profilu.

Malograđanka smatra da migranti uzimaju naše pare i izazivaju nasilje. Malograđanka voli da živi u svijetu političke anestezije. Malograđanin ne želi da zna činjenice. Svijet činjenica pokazuje malograđanima njihovo pravo mjesto u svijetu. Zato će malograđani radije perpetuirati ksenofobne mitove nego razmotriti činjenice.

Ali to je zaista pogrešno. Zato… EDUKACIJA O MIGRANTIMA ZA MALOGRAĐANE.

Lekcija 7 – ČINJENICE, JARANICE.

Ksenofobni MIT: Migranti su lopovi, silovatelji i ubice

ČINJENICA: Od ukupnog broja krivičnih djela počinjenih u prvih devet mjeseci 2020. u BiH, migranti su osumnjičeni za 1,3 %. Bošnjaci, Srbi, Hrvati i ostali su osumnjičeni za 98,7 % počinjenih krivičnih djela. Dakle, otprilike 1 u 100 krivičnih djela počine migranti, a 99 počinimo „mi“!

Ksenofobni MIT: Migranti podižu milionske iznose u bankama

ČINJENICA: Za tri godine, migranti su podigli putem Western Uniona prosječno 85,29 KM po migrantu. (5,8 miliona KM na 68.000 migranata)
Zastupnica Sanela Prašović Gađo potpuno pogrešno prezentira podatke.

Ksenofobni MIT: dižu pare na banci, a nemaju dokumente

ČINJENICA: Nisu SVI migranti i izbjeglice bez dokumenata. Među izbjeglicama se nalaze često porodice – otac, njegovi sinovi, njegovi bratići i sestrići. Jedan član porodice može podići novac koji onda podijeli sa ostalim članovima.

Ksenofobni MIT: Migranti dobijaju pare od BiH

ČINJENICA: Migranti ne dobijaju NIKAKVE novce od BiH. Migrantima najčešće šalje novac familija, ponekad je ta familija već u zemljama EU. Radi se o malim iznosima i šalju se Western Union-om ili sličnim servisima.

Ksenofobni MIT: Migranti i izbjeglice samo uzimaju naše pare.

ČINJENICA: Migranti ne uzimaju nikakve pare od BiH ili nekog drugog. Naprotiv, migranti pomažu našu privredu! Međunarodna organizacija za migrante (IOM) je do sada, za oko 2 i po godine, potrošila u BiH više od 100 miliona KM. Ova organizacija omogućila radna mjesta za 1.100 građana BiH; plus je finansirala 25 radnih mjesta u Službi za strance BiH; kupila robe i usluga od bh. kompanija za oko 60 mil KM, od čega je 85 % ovog novca potrošila u Kantonu Sarajevo i USK. Kupila je opremu za policiju, i pomogla je u opremi na druge načine”, napisao je Pašović.

https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja-mislim/haris-pasovic-malogradanka-ne-zeli-da-zna/403292