BIZNIS INKLUZIJE

Islamska zajednica poručila migrantima iz Afrike i Azije: “VI STE NAŠA BRAĆA”

* Zašto je važno detektovati brojne objave iz Islamske zajednice u kojima se poručuje da su Bošnjaci i ilegalni migranti braća? Zato što je to apsolutno na tragu genocidaških ideja usmjerenih na Bošnjake, a u kojima se tumači da su Bošnjaci “lažni narod”, koji je ovdje slučajno, u prolazu, kao ostatak Otomanske Carevine, koji treba “očistiti” sa evropskog tla. Kad Islamska zajednica, u ime Bošnjaka, plasira taj narativ, da su Bošnjaci braća nekome iz Afrike i Azije, onda je to podvala koja se može realizirati samo u ime gluposti ili u ime profita.
U to ime evo jednog od stotine mogućih podsjećanja na zlo koje je Islamska zajednica činila Bošnjacima. *

Podsjećanje na 11.11.2019. U Prihvatnom centru “Ušivak”: “Vi ste naša braća, nastojaćemo da vam pomognemo”

U Privremenom prihvatnom centru “Ušivak” u Hadžićima, Medžlis islamske zajednice Sarajevo jučer je (11.11.2019.) upriličio prigodan program za migrante koji privremeno borave u ovom Centru.

Glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr hafiz Kenan-ef. Musić je sa saradnicima te članovima Hora MIZ Sarajevo odlučio da bar nakratko uljepša i olakša boravak migranata, a sve u povodu obilježavanja mevluda – rođendana Allahovog Poslanika Mhammeda a.s. koji je poslan kao milost svjetovima, saopćeno je iz Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.
U centru ”Ušivak” glavni imam i njegovi saradnici izvršili su uvid u uvjete u kojima su smješteni migranti i razgovarali sa osobama koje upravljaju njegovim radom. Delegaciju MIZ Sarajevo su primili Ernada Fatima Avdibegović, koordinatorica Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u ovom Centru te koordinator cjelog projekta te kamp menadžer Stevan Jugović.
Glavni imam je ovom prilikom razgovarao s migrantima, a nakon prigodnog programa Hora MIZ Sarajevo, hafiz Musić im se i obratio poručivši:
– Vi ste naša braća i mi smo ovdje radi vas. Nastojaćemo da vam pomognemo i olakšamo boravak u ovom Centru, a nadamo se da ćemo uskoro uspjeti obezbijediti mesdžid kako biste mogli obavljati svoje dužnosti. Učimo dove za vas, da vam Uzvišeni Gospodar ojača vaša srca uz molbu da budete kooperativni i da sarađujete sa ljudima koji se brinu o vama, jer oni vam žele dobro – poruka je glavnog imama hafiza Musića.
Više od 400 migranata trenutno je smješteno u kasarni Ušivak u Hadžićima kod Sarajeva. Većina ih je na put iz Afganistana, Pakistana, Irana, Iraka, Sirije, Indije i drugih zemalja krenula prije nekoliko godina ili mjeseci. Trenutno su u Bosni i Hercegovini iz koje žele ići u zemlje Zapadne Evrope. U prihvatnom centru u Hadžićima migranti imaju dobre uslove. Imaju “krov nad glavom”, redovan obrok i medicinsku pomoć.
Ovu posjetu glavni imam doc. dr hafiz Kenan-ef. Musić je iskoristio da se zahvali predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije (IOM) ali i da najavi bolju saradnju u budućnosti.

https://novi.ba/clanak/261529/Times