VIDEO

Imigranti zbog lažnih glasina na Kiosu zapalili više objekata u prihvatnom centru

Tijekom noći sa subote na nedjelju, kada pravoslavni vjernici slave Uskrs, imigranti su na grčkom otoku Kios izveli masovnu divljačku akciju.

Dva automobila, šatori, kantina i nekoliko kuća spaljeno je tijekom divljaštva koje je nastalo nakon što se prihvatnim centrom proširila lažna vijest o tome jedna Iračanka navodno umire od Covid-19, što je prouzročilo strah među imigrantima, navodi Politis Chios.

Iračanka je odvedena u otočku bolnicu radi rutinskog testiranja na korona virus. Iako nije uopće zaražena, potpuno suprotne glasine proširile su se prihvatnim centrom.

Uslijedilo je sveopće divljaštvo imigranta koji su u kaosu napali i kamenovali policiju. Dio imigranata potom je odlučio zapaliti vlastite šatore, automobile, kantinu unutar centra te još nekoliko objekata.

Nakon što je nasilje konačno prestalo tijekom ranih jutarnjih sati na pravoslavni Uskrs, grčka policija uhitila je trojicu imigranata za koje se vjeruje da su glavni krivci za izazivanje nereda.

Dodajmo također da tijekom čitave krize oko pandemije imigranti na grčkim otocima kontinuirano divljaju.

Tako je Greek City Times izvijestio prije dva tjedna o tome da su afganistanski imigranti na otoku Lesbos posjekli oko 5000 maslinovih stabala.

I dok su Grci pokušavali spasiti svoje maslinike, grčka policija od njih je tražila dozvole zbog mjera ograničenog kretanja. O tome je posvjedočio jedan od lokalnih stanovnika otoka koji je uspio zaustaviti nekoliko podivljalih Afganistanaca u sječi stabala.