AKTUELNO

Hozanović: Izetbegoviću treba poslušnik čiji bi zadatak bio samo da disciplinira politički neposlušne Krajišnike

Predlažemo mu da za novog ministra sigurnosti imenuje ili snahu Šefika Džaferovića, koja već „uspješno“ vodi sektor za migracije u Ministarstvu sigurnosti, ili gospođu Sebiju Izetbegović, koja je najveći stručnjak u državi za političke 0BRAČUNE.
Najava Bakira Izetbegovića kako bi za novog ministra sigurnosti mogao imenovati nekog iz Krajine jer će taj neko, kako je objasnio, „osjećati kako je tamo njima“, najzornije potvrđuje kako nas vidi samozvani lider svih Bošnjaka. Prije svega, mi kod njega ne spadamo u prvo lice izražavanja jer smo za Bakira tamo oni. Ni PR0BLEM migranata s kojim se nosimo već tri godine i koji prijeti da potpuno eskalira, za njega je tamo neki krajiški PR0BLEM, što sve zorno pokazuje da ga on uopće ne osjeća.
Mi Bošnjaci iz ovog dijela države Bosne i Hercegovine, osim što osjećamo i sami nosimo teret migrantske krize, nakon ove izjave osjećamo i jedno ogromno RAZ0ČARANJE. Iznenađeni nismo, ovo je politička praksa koja se nad nama primjenjuje u kontinuitetu. Ali kada Izetbegović liši slobode federalnog premijera ekspresno proglasi UDAR0M na sve Bošnjake, pa odmah potom PRO0BLEM migranata svede samo na Krajinu, i velikodušno objavi da će postaviti Krajišnika za ministra sigurnosti, jasno nam je da Izetbegović zapravo treba samo poslušnika čiji će zadatak ustvari biti da disciplinira politički neposlušne Krajišnike. Međutim, umjesto poslušnika koje razmatra, a koji su redom sitni politički anonimusi, predlažemo mu da za novog ministra sigurnosti imenuje ili snahu Šefika Džaferovića, koja već „uspješno“ vodi sektor za migracije u Ministarstvu sigurnosti, ili gospođu Sebiju izetbegović koja je najveći stručnjak u državi za 0BRAČUNE. Jednostavno, mogu to riješiti u krugu porodice i dokazati nam da nam Krajišnici takođe Bošnjaci kao i Fadil Novalić i da su dio ove države o kojem oni istinski brinu.
A sudeći prema razlozima ostavke Fahrudina Radončića, Bakiru Izetbegoviću i Šefiku Džaferoviću bliži su migranti Pakistanci, nego Krajišnici, rečeno je iz ASDA.

Izvor: Usn