NETWORK

Bulj traži slanje vojske na granicu s BiH zbog migranata

‘Migranti provalili u kuću u Glavicam kod mog prijatelja i vijećnika u Gradu Sinju, gdje su devastirali sobu u kojoj je do smrti živjela pripadnica 4. gardijske brigade, heroina Snježana Jurić Šolto’, napisao je Bulj na Facebooku.
Gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj zatražio je slanje vojske na granicu zbog upada ilegalnih migranata u Hrvatsku. Imao je i konkretan povod: u Glavicama kod Sinja migarnti su provalili u kuću njegovog vijećnika Tina Jurića Šolte. O tome se oglasio i na Facebooku.
“Migranti provalili u kuću u Glavicam kod mog prijatelja i vijećnika u Gradu Sinju, gdje su devastirali sobu u kojoj je do smrti živjela pripadnica 4. gardijske brigade, heroina Snježana Jurić Šolto, jedina poginula žena u Domovinskom ratu na prvoj crti u Dalmaciji! Dio obiteljskih kuća u Gornjim Glavicama, na potezu od Gulića do Šolte, u subotu kasno poslijepodne našao se na meti migranata koji su zasigurno ilegalno stigli iz susjedne BiH. Hitno tražim da se na granicu postavi vojska kako bi zaustavili ilegalan ulazak migranata u našu Domovinu”, napisao je Bulj na Facebooku uz objavivši i snimku sobe koju su navodno devastirali migranti.

‘Odličja u kanalu, zastava na podu’
Na snimici Jurić Šolto opisuje što je zatekao u kući nakon provale.
“Ormare su okrenuli naopako, sve je ukradeno – nakit, uspomene i odličja, koja smo našli u kanalu uz cestu, zastava je na podu”, kazao je.
Izvor:net.hr/danas