KOMENTAR

Zašto se civilizirana Evropa digla protiv migranata kada su nama držali moralne lekcije o migrantima?

Kako se sad civilizirana Evropa digla protiv migranata a kad su nama držali lekcije o migrantima i cinično uslovljavala pomoć ako ih ne primimo i budemo humani vršeći pritiska na naš grad i službenike te gradske i kantonalne strukture?
Kako sada odjednom toliki otpor prema njima jadnima da dižete vojsku od 15000 borbenih vojnika nad jadnim migrantima? Zašto dizati tolike vojnike ako su to samo izbjeglice iz rata? Čega se boji Evropa tj. čega je svjesna u vezi migranata?
Da nije tim činom došli do toga da ste svjesni ko su stvarno ustvari oni a nama ste dijelili lakcije da smo ksenifobi, rasisti, mrzitelji a naši lokaci od političara i državnih vlasti ih primali objeručke.
Ko je sad licemjeran, ksenofob, mrzitelj?
Kritikovali ste Hrvatsku što brani svoj teritorij jer neće ilegalne ulaske nepoznatih migranata koji silom probijaju ograde a vi iz kurvanjske Evrope tj. političkog dijela Evrope dižete vojsku i paniku. Poenta nije što štiti Poljska svoju granicu i državu ( i treba da je štiti ) već koliko ste Vi Evropo pokvarena birokratija politike.
Lično razmišljam da ne smije niko nelegalno ući ni u jednu zemlju a pogotovo nasilno jer nemaš pravo u tuđoj kući da praviš ti red i pravila ali ovdje govorim licemjerstvu Evropske unije. Dvoličnim aršinima…kad je njima zakucalo na vrata a oni ih pozivali kad ono sve horde vojno sposobnih ljudi koji su došli sa drugim namjerama a koriste djecu i žene za svoje ciljeve.
DA, pomoći izbjeglicama iz rata. DA kad je u pitanju porodice, žene i stariji. Ali veliko NE hiljadama nasilnih momaka sa ratišta došli i sumnjivih prošlosti bez identiteta.
Treba biti čovjek i pomoći ali ne biti budala i svoju kuću uništiti. E sad Evropa neka plaća danak svoje licemjerne politike. Zakucalo njima na vrata. Žao mi Poljaka i Litvanaca što su kusur u rukama moćnih.
Neka čuvaju svoju kuću od licemjerne Evrope i nasilnih migranata. Evropa će se raspasti. Vrlo skoro.
S. J.