NETWORK

Vučić: Migranti upadaju u kuće u Šidu, kradu… zato sam poslao vojsku!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poslao pripadnike Vojske Srbije u Šid kako bi držali situaciju pod kontrolom zbog sve češčih neovlašćenih upada migranata na privatne posede građana.
“Ne mogu da kažem da se dešava izvršenje najstrašnijih krivičnih dela, ali se dešavaju neovlašćeni upadi na posede, krađe…”, istakao je Vučić.

Predsednik je za TV Prva kazao da je postupio u skladu s procenama naših organa bezbednosti s teritorije opštine Šid.
On je rekao da će vojna policija koja u širem smislu spada u korpus specijalnih jedinica zauzeti tri punkta gde su migrantski centri – Adaševce, Šid stanica, Principovac.

Vučić je rekao da migrantima ne može da se zabrani kretanje, dodao je da situacija nije dramatična, ali da ima onih koji su gladni i upadaju po kućama, njivama, štalama…

“To moramo da sprečimo i zaštitimo ljude”, istakao je Vučić.

Vučić je naredio jutros angažovanje vojske, radi zaštite bezbednosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata.

Na osnovu odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenja načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića Vojska Srbije započela je angažovanje na raspoređivanju dela snaga za izvršenje tog zadatka.
Prema rečima jedne meštanka, najviše kradu bicikle, upadaju u dvorištu, ali kradu i po prodavnicama.

U Šidu je i ranije bilo problema sa migrantima, pa su bile pojačane policijske snage.

EVO ŠTA O STIUACIJI U ŠIDU KAŽE ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE:https://mondo.rs/Info/Srbija/a1324664/Migranti-Sid-Aleksandar-Vucic-poslao-vojsku.html?fbclid=IwAR2kZLnuLeQmpJ1fYbGdIHnKEFsK-RW2lbmDtOHfjEJG9BN0rTtoLAHvw10

Izvor: Tanjug