AKTUELNO

Vijeće ministara BiH održalo vanrednu telefonsku sjednicu zbog priliva migranata

Vijeće ministara BiH na današnjoj telefonskoj sjednici zadužilo je Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo odbrane BiH za postupanje u skladu sa Zaključkom 2. redovne sjednice Predsjedništva BiH, koji se odnosi na informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je i pojedinačne saglasnosti za organiziranje glasanja državljana Republike Slovenije, Rumunije i Republike Poljske u BiH, a povodom održavanja izbora za članove Evropskog parlamenta.

Državljani ove tri države mogu glasati 26. maja 2019. godine u svojim diplomatsko-konzularnim predstavništvima na teritoriji BiH.

Vijeće ministara BiH donijelo je Rješenje o imenovanju Arijane Regoda-Dražić za predsjednika Konkurencijskog vijeća BiH na mandatni period od jedne godine, počevši od 1. juna 2019. godine.

Radi se o redovnom imenovanju u skladu sa Zakonom o konkurenciji, kojim je utvrđeno da Vijeće ministara BiH svake godine, na prijedlog Konkurencijskog vijeća, imenuje predsjednika iz reda članova, a na period od jedne godine.

Klix