AKTUELNO

Ukrajinac, Poljak, Slovenac i Bosanac uhvaćeni u istom danu u švercanju ilegalnih migranata

Četiri švercera migranata uhvaćeni su u jednom danu na području Karlovačke županije – Ukrajinac, Poljak, Slovenac i Bosanac.

Policijski službenici proveli su kriminalistička istraživanja nad četvoricom muškarca u dobi od 30, 36, 25 i 37 godina (državljani Ukrajine, Poljske, Republike Slovenije te Bosne i Hercegovine) koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana na području Slunja i Karlovca te općine Ribnik i Rakovica. Osumnjičeni muškarci zaustavljeni su u osobnim, kombi i teretnim vozilima.

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su svi prevoženi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te je prema njima postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijete su nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma budući je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema trojici osumnjičenih vozača postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: radio-mreznica.hr